Wie denkt dat ik geen salades eet in de winter, heeft het mis. Vaak voeg ik er in de koude maanden wel ingredienten aan toe die de smaak rijker en warmer maakt. Zoals chili, bonen of pompoen. Of lauwwarme pindasaus, in het geval van deze Thaise kipsalade. Met als resultaat een salade bomvol smaak. En met de restjes kun je de volgende dag ook heerlijk lunchen.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
– zonnebloemolie
– 300gr kippendijen, gaar gekookt en in reepjes geplukt
– 2el rijstazijn
– 1el vissaus
– sap van 1 limoen
– 2 takjes koriander, fijngehakt + extra blaadjes
– witte peper
– 4el pindakaas
– 2el sojasaus
– 1tl chilisaus
– 2el water
– ½ krop romaine sla
– 1 komkommer, in dunne reepjes
– 2 flinke wortelen, in dunne reepjes
– 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
– sesamolie
– zout
– 30gr pinda’s, grof gehakt
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Verhit een hapjespan en fruit knoflook en rode peper in 1 eetlepel olie. Roer de kip erdoor en bak 1 minuut mee. Meng 1el rijstazijn, vissaus, sap van ½ limoen, koriander en witte peper erdoor. Laat 5 minuten sudderen.
Roer pindakaas, sojasaus, chili en water door elkaar in een pannetje. Verwarm en voeg extra water toe als te droog is. Breng op smaak met limoensap en houd warm tot serveren.
Meng sla, komkommer, wortel en paprika in een schaal. Maak een dressing van 1el rijstazijn, 2el sesamolie, peper en zout. Meng door de salade, schep de kip erover met pindasaus, gehakte koriander en pinda’s. Geniet ervan!
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!