Caprese salade met tomaat, perzik en burrata

Met deze tropische temperaturen buiten kunnen we wel wat frisse en lichte gerechten gebruiken voor het avondeten. Mooi moment om het recept van mijn caprese salade met tomaat, perzik en burrata met jullie te delen! De perziken worden eerst gegrild en combineren geweldig met de tomaat, pesto en burrata. Mocht

Salade met kikkererwten, knoflook en tonijn

Ik maakte deze salade met kikkererwten en tonijn onlangs toen mijn accountant langs kwam met de jaarcijfers van 2018. En als de beste man dan langskomt, maak ik natuurlijk wel iets lekkers te eten voor hem. Nou had ik alleen geen tijd om boodschappen te doen, dus het was even

Tomatensoep met komijn en knoflookgarnalen

Wat kan ik toch genieten van een kopje tomatensoep. Vaak hoe simpeler, hoe beter. Maar tomaten lenen zich er ook heel goed voor om te combineren met andere ingrediënten. En dan maak je van een ‘simpel’ kopje tomatensoep opeens een zinnenprikkelend kopje soep. Zeker als je de tomaten in deze

Pasticcio uit Mangiamo!: dé lasagne uit de Veneto

Als er iemand is van wie je Italiaans kunt leren koken is het Antoinette Coops. Door de liefde emigreerde ze naar Italië en ontdekte daar alle geheimen van de Italiaanse keuken. Met name de streekgerechten uit de Veneto, waar ze woont met haar echtgenoot en kinderen. Jarenlang schreef ze daarover

Caprese pastasalade

Caprese pastasalade

Ik zit in een caprese-fase. Een smaakcombinatie die nooit gaat vervelen en waar je alle kanten mee op kunt. Ik besloot afgelopen week om de tomaten, mozzarella, basilicum en olijfolie te combineren met volkoren fusili en toen was de caprese pastasalade ontstaan. Hartstikke makkelijk om te maken (en voor te

Salade caprese met geroosterde cherrytomaten

Hoe een traditionele salade caprese bereid moet worden, weten jullie vast wel. Met goede buffelmozzarella, smaakvolle tomaten, olijfolie extra vergine en blaadjes verse basilicum kom je al heel dicht in de buurt. Snufje zout en peper erover en ik ben dan een gelukkig mens. Soms ga ik helemaal los en

Cannelloni met spinazie en ricotta

Ik vroeg ooit aan mijn moeder welk recept ze graag wilde terugzien in de Eetkalender. Het antwoord kwam snel en resoluut: dat moest cannelloni met spinazie en ricotta worden. Zo gezegd, zo gedaan en ik ging aan de slag. Het werd een zalig gerecht dat geschikt is voor het hele

Capresespiesjes met gehaktballetjes en tomatensaus

Deze capresespiesjes met gehaktballetjes zijn perfect voor de paasbrunch, -borrel of ieder ander feestelijk moment. Nou kennen we allemaal wel de capresepiesjes, maar dit is toch echt de 3.0 versie ervan. En dat komt met name door de waanzinnig lekkere gehaktballetjes met tomatensaus die ik eraan heb toegevoegd. De saus

Paprikasoep met venkelzaad, basilicum en orzo

Ik kwam tot de ontdekking dat ik vrijwel altijd iets van vlees of vis toevoeg aan mijn soepen, zeker als ik het als volwaardige maaltijd wil eten. Door de Week Zonder Vlees werd ik geïnspireerd om een voedzame soep te bedenken die geen vis of vlees zou bevatten. Het werd

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer