Tomatensalade met kappertjes en balsamico

Tijdens mijn zoektocht naar paleo recepten, kwam ik een soortgelijke tomatensalade tegen als deze in Het Paleo Kookboek. Natuurlijk niet echt bewust paleo gemaakt, want iedere salade met vrijwel alle groenten, olijfolie en een toevoeging van vis, vlees, noten of zaden is al snel paleo. Dat maakt het makkelijk, want

Lasagne met andijvie en gehakt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een aantal maanden geleden had ik het plezierige genoegen om te lunchen bij de delicatessenwinkel Peck in Milaan. Zelf noemen ze het de ‘Italian Temple of Gastronomical Delights’ en daar is geen woord van gelogen. Samen met een aantal culinair journalisten en collega-foodbloggers genoten we van een perfecte lunch samen

Ratatouille – recept uit de Franse keuken

Ratatouille, het is een film en een gerecht. Vandaag gaan we het niet over de Walt Disney klassieker hebben, alhoewel die wel ontzettend leuk is om naar te kijken. Nee, vandaag hebben we het over het gerecht. Een klassieker uit de Zuid-Franse keuken met gestoofde groenten. Voornamelijk aubergine, courgette, paprika

Freekeh salade met geroosterde pompoen en spinazie

“Free…watte?” Dat is wat ik de eerste keer dacht toen ik de naam freekeh hoorde. Ik kende het al een tijdje ‘van horen zeggen’, maar had het nog steeds niet gegeten. Ik ben niet zo’n held in het uitproberen van nieuwe producten als ik het nut er nog niet van

Broodje bakkeljauw

De eerste keer dat ik telo met bakkeljauw voorgeschoteld kreeg, zal ik nooit vergeten. Die was van Warung Mini uit Rotterdam en na 1 hap heb ik gelijk het hele bakje opgegeten. Telo is trouwens gefrituurde cassave, een soort van Surinaamse dikke frieten. Die eet je met bakkeljauw, of met

Panzanella met avocado

In de Italiaanse keuken wordt er niets weggegooid, zo ook geen brood. Ze hebben daarvoor gewoon een aantal heerlijke gerechten bedacht. Oud brood wordt daardoor een held. Zoals bijvoorbeeld in deze pappa al pomodoro of je maakt er een panzanella van. Niets anders dan een broodsalade waarvoor je het oude

Kruidige bulgur salade met kikkererwten

Een van de mannen thuis (ik zal geen namen noemen) kijkt me altijd een beetje glazig aan als ik bulgur of couscous serveer. Hij is er niet dol op en heeft liever rijst, als hij mag kiezen. Tja, en dat laatste doe ik. Want laat ik bulgur nou echt heel

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer