5 van 1 stem

Tortilla egg wrap met linzen, spinazie en feta

15 minuten
Lunch
Gezond

Ik heb een geweldige lunch voor jullie in petto! Makkelijk te maken en vol vezels, eiwitten en smaak. Het is een tortilla egg wrap met spinazie, feta, avocado én mijn Tex Mex-style crispy chili oil, oftewel de smoky chili crunch. Hiervan maak je een potje vol en daar doe je …

Ik heb een geweldige lunch voor jullie in petto! Makkelijk te maken en vol vezels, eiwitten en smaak. Het is een tortilla egg wrap met spinazie, feta, avocado én mijn Tex Mex-style crispy chili oil, oftewel de smoky chili crunch.

Hiervan maak je een potje vol en daar doe je heel lang mee als je ‘m in de koelkast bewaart. Met jalapeños, komijn en gerookt paprikapoeder is het een geweldige smaakmaker voor al je Tex Mex gerechten, maar ook geroosterde kip, couscous met groenten (sowieso al je gegrilde groente gerechten) en omeletjes worden heel blij hiervan.

En voor die heerlijke tortilla egg wrap heb je eieren, een Oat Tortilla, bladspinazie, linzen, feta, en avocado nodig. De smoky chili crunch drizzle je eroverheen en als je houdt van koriander is dat ook nog een heerlijke toevoeging.

Deze lunch kun je ook perfect meal preppen. Bak dan ’s ochtends vast de egg wrap en neem die mee in een bakje of stukje folie. De toppings neem je in een los bakje mee en je combineert alles vlak voordat je gaat lunchen. Eet smakelijk!

Meer inspiratie nodig? Hier vind je al mijn gezonde lunchrecepten!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 1 Santa Maria Oat Tortilla of Whole Wheat & Wheat Tortilla
  • handje verse bladspinazie
  • 40 gr linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • ½ avocado, in dunne plakjes
  • 25 gr feta, verkruimeld
  • 1 tl smoky chili crunch
  • optioneel: blaadjes verse koriander

Aan de slag!

  • Klop de 2 eieren schuimig met een snufje zout en peper.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie. Schenk hier het eimengsel in en verdeel gelijkmatig. Leg de Oat Tortilla in het ei, druk iets aan. Leg de deksel op de pan en laat het ei circa 5 minuten stollen en goudbruin worden. Zet het vuur wat lager als het te hard gaat. Flip daarna om en laat de tortilla zijde ook iets bruin worden.
  • Laat de tortilla egg wrap op een groot bord glijden en beleg met de spinazie, linzen, avocado en feta. Garneer met een snufje zwarte peper, wat smoky chili crunch en optioneel blaadjes verse koriander.

Notities

  • Met dit recept maak je een lunch voor 1 persoon
  • Bereiding: 10 minuten

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze tortilla egg wrap! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
 

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)