Tortilla pizza met geroosterde bonen en groenten

Geef mij wat restjes uit de koelkast en dan word ik het meest creatief in de keuken. Zo ook op het moment toen ik deze tortilla pizza met geroosterde bonen bedacht. Met wat ‘leftover’ tortilla’s, een bijna overrijpe avocado, een verloren blik kikkererwten en verse spinazie kwam het eten die …

Geef mij wat restjes uit de koelkast en dan word ik het meest creatief in de keuken.

Zo ook op het moment toen ik deze tortilla pizza met geroosterde bonen bedacht. Met wat ‘leftover’ tortilla’s, een bijna overrijpe avocado, een verloren blik kikkererwten en verse spinazie kwam het eten die avond helemaal goed. We hebben genoten!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 2 flinke avocado’s (en anders 3)
– 1 sjalot
– peper
– zout
– vers citroensap
– 2 paprika’s
– circa 300gr spinazie
– eventueel nog andere rauwe groenten (denk aan komkommer in reepjes, gehalveerde tomaten of wortel julienne)
– 400gr geroosterde kikkererwten (kijk hier voor het recept)
– handje gehakte peterselie of koriander
– 8-12 tortilla wraps (afhankelijk van hoeveel trek jullie hebben)

tortilla-pizza-met-geroosterde-kikkerwten-en-groenten-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 35 minuten (inclusief het roosteren van de kikkererwten)

Als je de kikkererwten nog moet roosteren doe je dat als eerste volgens dit recept.

Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s en hak de sjalot grof. Maal dit samen helemaal fijn en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in dunne repen. Zet deze in een bakje op tafel samen met de rauwe spinazie, eventuele andere rauwe groenten, geroosterde kikkererwten en gehakte kruiden.

Zet een grote koekenpan op medium vuur en eventueel nog een tweede zodat je sneller klaar bent. Bak de tortilla’s circa 2 minuten per kant in de pan totdat ze licht krokant worden. Leg ze daarna op een bord. De tortilla’s kunnen nu ook op tafel samen met de avocadospread.

Besmeer een tortilla met de avocadospread en beleg met groenten naar keuze. Strooi daar wat geroosterde kikkererwten en gehakte kruiden over en daarna kun je aanvallen. Geniet!

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer