5 van 6 stemmen

Tortilla pizza’s met krokante kip

35 minuten
Hoofdgerecht
Tex Mex

Samenwerking – Tortilla pizza’s zijn een uitkomst op dagen dat je snel iets lekkers op tafel wilt toveren voor het hele gezin. Het enige wat je hoeft te doen is namelijk tortilla’s beleggen met je favoriete ingrediënten en die breng je op smaak met Tex Mex specerijen en een goede …

Samenwerking – Tortilla pizza’s zijn een uitkomst op dagen dat je snel iets lekkers op tafel wilt toveren voor het hele gezin. Het enige wat je hoeft te doen is namelijk tortilla’s beleggen met je favoriete ingrediënten en die breng je op smaak met Tex Mex specerijen en een goede salsa. Ideaal gerecht ook om restjes groenten mee op te maken! Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor tortilla pizza’s met krokante kip, garlic salsa, witte kaas en een limoen-yoghurtsaus.

Qua groenten koos ik voor rode paprika, doperwten en mais. Maar je kunt daar uiteraard mee variëren. Ook courgette, lente-ui en broccoli doen het goed op deze tortilla pizza’s. En als je ze vegetarisch wilt eten vervang je de krokante kip voor krokante bloemkool. En qua kruiden voegde ik eens geen koriander, maar basilicum toe. Wat heerlijk smaakte!

Alles voor tortilla pizza’s vind je bij Santa Maria

Alle basisproducten voor de lekkerste Tex Mex gerechten vind je in het Santa Maria assortiment. Deze keer gebruikte ik de Crispy Chicken Seasoning Mix die je toevoegt aan blokjes of in dit geval reepjes kip. Daarna gaat het in de oven en na een kwartiertje heb je al crispy chicken! Of crispy bloemkool dus, want dat kun je ook gebruiken in combinatie met de mix.

De tortilla’s besmeerde ik met de Garlic Salsa van Santa Maria. Een heerlijke salsa met body door de toevoeging van knoflook en dat geeft gelijk lekker veel smaak aan de tortilla pizza’s. Je kunt trouwens zelf kiezen voor welke tortilla’s je gaat. Als je de mini tortilla’s gebruikt, kun je er meer tegelijk bakken in de oven. En als je wat extra vezels wilt toevoegen aan de maaltijd dan ga je voor de medium Whole Wheat tortilla’s.

Meer Tex Mex kookinspiratie? Hier vind je al mijn Tex Mex recepten.

Ingrediënten

  • bakolijfolie
  • 400 gr kippendijen (of kipfilet/bloemkool), in dunne reepjes
  • 1 zakje Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
  • 8 Santa Maria mini tortilla’s (of 6 Santa Maria Whole Wheat tortilla’s)
  • 1 potje Santa Maria Garlic Salsa
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 100 gr doperwten
  • 100 gr maiskorrels
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el fijngehakte basilicum + extra blaadjes voor de garnering
  • zout
  • zwarte peper
  • 75 gr witte kaas, feta of geraspte cheddar

Ook nodig

  • oven
  • 1 bakplaat of grote ovenschaal voor de kip
  • 1 bakplaat om de tortilla pizza’s op te bakken
  • bakpapier

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 225 graden en vet een groot bakblik of ovenschaal licht in met olijfolie. Bekleed je tweede bakplaat met bakpapier.
  • Meng de reepjes kippendijen in een kom met 1 el olijfolie en de inhoud van het zakje Crispy Chicken Seasoning Mix. Meng door elkaar en verdeel de reepjes daarna over het bakblik. Zorg dat de reepjes niet opgestapeld, maar naast elkaar liggen. Zo worden ze het meest krokant. Bak 15 minuten.
  • Leg op je tweede bakplaat 4 mini tortilla’s of 3 medium volkoren tortilla’s. Je gaat ze in twee batches bakken. Besmeer ze met de garlic salsa en beleg daarna royaal met de paprika, doperwten en maiskorrels. Als je liever geraspte cheddar gebruikt is dit het moment om de rasp over de pizza’s te strooien.
  • Haal de krokante kip uit de oven en verdeel de helft over de tortilla pizza’s die je al klaar hebt staan (de andere helft heb je nodig voor de tweede batch). Verlaag de temperatuur naar 200 graden en plaats de tortilla’s pizza’s in de oven voor circa 8 minuten. Als de randjes van de tortilla’s iets bruin en krokant worden zijn ze klaar.
  • Maak ondertussen de limoen-yoghurtsaus door de Griekse yoghurt te mengen met het uitgeperste teentje knoflook, de rasp van 1 limoen en de fijngehakte basilicum. Breng op smaak met zout en peper. En beleg ook vast batch 2 van je tortilla pizza’s zodat die klaar staan.
  • Haal de tortilla pizza’s uit de oven, garneer ze met witte kaas of feta (als je geen cheddar gebruikt), een snufje zwarte peper en wat blaadjes verse basilicum. Serveer ze met de limoen-yoghurtsaus en schuif batch 2 in de oven zodra je er aan toe bent. Eet smakelijk!

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • De Garlic Salsa kun je ook vervangen door de Chunky Wrap salsa van Santa Maria.
  • De kippendijen kun je ook vervangen door kipfilet of bloemkool.
  • Ben je niet zo’n fan van witte kaas of feta? Strooi dan wat geraspte cheddar over de tortilla pizza’s voordat ze de oven ingaan.
  • Bereiding: 30 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer