Dol op eiersalade ben ik! En vooral op deze truffeleiersalade met sjalot en bieslook. Een recept wat ik speciaal ontwikkelde voor de paasbrunchbox die ik samen met Boers & Boers lanceerde in 2022.
In de truffeleiersalade zit onder andere wat mosterd, sjalot, bieslook en een vleugje witte wijnazijn en natuurlijk hardgekookte eieren. De grootste smaakmaker in dit recept is de zwarte truffelmayonaise en daarvoor kies ik altijd voor Jean Bâton, zij maken wat mij betreft de allerlekkerste truffelmayonaise in het land. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 50 gr zwarte truffelmayonaise van Jean Bâton
- 5 gr grove mosterd
- 35 gr Griekse yoghurt
- 3 gr gesnipperde sjalot
- 5 gr fijngehakte bieslook
- 1 tl witte wijnazijn
- zwarte peper
- zeezout
Aan de slag!
- Kook de eieren in 9 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Hak de eieren daarna grof.
- Meng de grof gehakte eieren met de truffelmayonaise, mosterd, Griekse yoghurt, sjalot, bieslook en witte wijnazijn in een kom.
- Proef en breng naar wens verder op smaak met peper en zout. Garneer vlak voor serveren met een snufje bieslook.
Notities
- Met dit recept maak je een flink bakje van 300 gram.
- Bereiding: 30 minuten (inclusief afkoelen)
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious