Nog geen beoordelingen

Tuna melt broodje met paprikaspread

Lunch
Makkelijk

Ik heb een zwak voor een tuna melt broodje. De combinatie van gesmolten kaas met tonijn vind ik zalig. Ook op een pizza trouwens, maar die gaan we niet maken vandaag ;-). Wel een tuna melt broodje waar ik nog iets extra’s aan heb toegevoegd, namelijk wat paprikaspread. Een heerlijke …

Ik heb een zwak voor een tuna melt broodje. De combinatie van gesmolten kaas met tonijn vind ik zalig. Ook op een pizza trouwens, maar die gaan we niet maken vandaag ;-). Wel een tuna melt broodje waar ik nog iets extra’s aan heb toegevoegd, namelijk wat paprikaspread. Een heerlijke combinatie! Maar je kunt er ook voor kiezen om wat reepjes gerookte paprika (uit zo’n pot) toe te voegen aan het broodje. Dat combineert ook bijzonder lekker.

Ingrediënten

  • 2 afbak panini broodjes of pistoletjes
  • 1 potje Zonnatura paprikaspread, of kies voor reepjes geroosterde paprika uit pot, zie toelichting in de inleiding
  • stuk lekkere jong belegen boerenkaas
  • 50 gr tonijn op olie, uit blik
  • handje rucola
  • 1 tl fijngehakte rode peper
  • zwarte peper

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Snijd de panini broodjes open. Besmeer de onderste helften met een laagje van de paprikaspread. Schaaf plakjes van de jong belegen kaas en leg die over de spread heen. Verdeel hier weer wat tonijn over en eindig met een tweede laag kaasplakjes.
  • Leg de broodjes (inclusief de kapjes) op het bakblik en bak circa 6 - 8 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Haal daarna uit de oven en garneer de tuna melt broodjes met extra toefjes van de paprikaspread, een plukje rucola, wat fijngehakte rode peper en een snufje zwarte peper.
  • Gelijk aanvallen daarna, want warm is je tuna melt broodje het allerlekkerst. Ik at ze trouwens beide achter elkaar op, dus misschien is het slim om er gelijk 4 te maken. Als je toch bezig bent ;-).

Notities

  • Met dit recept maak je 2 broodjes voor de lunch.
  • Je houdt tonijn, rucola en rode peper over. Daarmee kun je een simpele lunchsalade maken de volgende dag, zo verspil je niets. Een cracker met de paprika & courgette spread smaakt daar zalig bij.
  • Bereiding: 10 minuten + Oven: 6 - 8 minuten

Geniet van dit lekkere tuna melt broodje!

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer