Clafoutis met gemarineerde abrikozen

Ik hou van toetjes die snel klaar zijn en waanzinnig smaken. Geen schuimpjes, torentjes en gelletjes in mijn keuken, ik heb er het geduld niet voor. Liever maak ik een grote bak citroenpudding, schalen chocolademousse of een makkelijke tiramisu. In de categorie ‘makkelijk en waanzinnig’ valt deze clafoutis met gemarineerde

Krentenbollen uit het boek ‘Brood uit eigen oven’

Als er iemand brood kan bakken in Nederland is het Levine wel. Jarenlang volg ik haar al op de blog ‘Uit de keuken van Levine‘ en ben keer op keer verbaasd over de prachtige broden die uit haar ovens rollen. Desembrood, vlechtbrood, zoete broodjes, kerstbrood, paasstollen, verzin het maar en

Zelf focaccia maken

Tijdens een weekje vakantie in Frankrijk bakte ik voor het eerst zelf focaccia met rozemarijn uit eigen tuin. Dat was een groot succes dus die focaccia werd thuis nog een paar keer gebakken. Het is een heerlijk brood voor bij de borrel, snijd het versgebakken brood daarvoor in repen of

Kerstkoekjes voor jong en oud

Hoog op mijn wishlist stond nog steeds ‘gezonde koekjes voor kinderen bakken die wel lekker zijn’. Ik heb al bergen met koekjes gebakken, maar steeds werden ze afgekeurd. Door mezelf of door de peuter. En hij heeft nogal een stem in deze aangezien ik niet zelf de doelgroep ben. Nou

Rode bietensoep met mierikswortel yoghurt

Een tijdje terug heb ik de Veggiebox uitgeprobeerd. Bij de mooie ingrediënten zat ook een boekje met een aantal recepten van Janneke Vreugdenhil. Daarin stond het recept voor rode bietensoep met mieriksroom. Ik heb mijn collega’s daarop getrakteerd tijdens een doordeweekse lunch en dat was een groot succes! Aan het

Zelfgemaakte gnocchi met paprika-gorgonzolasaus

Het tussengerecht van het Italiaanse menu van 4 november was zoete aardappelgnocchi met paprika-gorgonzolasaus. Omdat het een tussengerecht was hebben we de gnocchi iets groter gelaten en 6 stuks per persoon gegeven. Als je het als hoofdgerecht eet, is onderstaand recept ideaal. Als je nog wat hulp nodig hebt bij

Lasagne van knolselderij

Lasagne is een van mijn favoriete gerechten en ik was benieuwd of ik die ook kon maken zonder lasagnebladen. Dat bleek geen enkel probleem te zijn, want met ‘bladen’ van knolselderij krijg je een zalige lasagne waar je je vingers bij aflikt. In deze lasagne van knolselderij heb ik de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer