Jullie zijn een klein beetje dol op mijn Surinaamse bami. Maar die is niet vegetarisch en wat nou als je die bami wel graag vegetarisch wilt eten? Daar heb ik vandaag de oplossing voor en dat wordt wederom smullen. Ik heb er in deze versie kousenband doorheen gedaan, maar dat kan ook met sperziebonen of snijbonen natuurlijk.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 400 gr spaghetti
- 2 kleine, vierkante Maggiblokjes
- zonnebloemolie
- 5 el sojasaus
- 2 el zoete ketjap
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 tl zwarte peper
- 400 gr kousenband, in stukjes
- 1 volle tl tomatenpuree
- 4 takjes verse selderij, blaadjes grofgehakt
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
1. Kook de spaghetti beetgaar in een pan met kokend water en 1 Maggiblokje. Giet af en schep terug in de pan. Meng met ½ el zonnebloemolie, 1 el sojasaus en 1 el zoete ketjap.
2. Verhit een wok. Fruit de ui en knoflook 1 minuut in 1 el zonnebloemolie. Voeg 1 verkruimeld Maggiblokje, zwarte peper en 2 el water toe en bak 2 minuten. Roer de kousenband erdoor en bak nog 3 minuten. Bak de tomatenpuree de laatste minuut mee.
Tip: ik hou van groenten met een bite in mijn gerechten. Wil je de kousenband liever wat gaarder hebben, blancheer deze dan eerst 3 minuten in kokend water.
3. Zet het vuur laag en roer 4 el sojasaus, 1 el zoete ketjap en de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels. Warm door, proef en breng eventueel extra op smaak met soja/ketjap. Bestrooi met selderij en serveer.
Recept & fotografie: Francesca