Goulash kun je ook heel goed vegetarisch maken, heb ik ontdekt! Met krieltjes, zuurkool en heel veel paprika (uiteraard) wordt deze vegetarische goulash echt om te smullen. En je maakt ‘m ook nog eens een stuk sneller dan ‘gewone’ goulash. Daarover gesproken: over een paar weken komt mijn recept voor de goulash met rundvlees ook online.
Nog een tip vooraf: deze vegetarische goulash is nu volledig plantaardig, oftewel veganistisch. Maar als dit niet hoeft kun je de bakolijfolie ook eens vervangen door 2 eetlepels roomboter of ghee voor nog meer smaak aan het gerecht.
Ingrediënten
- 2 uien, grof gehakt
- bakolijfolie
- zout
- 2 rode paprika’s, in grove stukken
- 1 el tomatenpuree
- 4 trostomaten, in blokjes
- 1 el paprikapoeder
- 500 gr krieltjes in de schil, schoongeboend
- 250 gr zuurkool, afgespoeld
- 500 ml groentebouillon
- zwarte peper
- serveer erbij: witte rijst en grof gehakte platte peterselie
Aan de slag!
- Verhit een grote braadpan en fruit de uien in 2 eetlepels bakolijfolie met een snuf zout. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree, tomaten en paprikapoeder erdoor en bak nog 2 minuten.
- Voeg de krieltjes en zuurkool toe en schenk de groentebouillon in de pan. Staan de krieltjes nog niet helemaal onder? Schenk dan nog wat extra bouillon of water in de pan. Roer alles goed door en laat 25 minuten pruttelen, 10 minuten met en 15 minuten zonder deksel, tot de krieltjes gaar zijn. Proef en breng eventueel extra op smaak met zwarte peper en/of zout.
- Serveer met witte rijst en garneer met platte peterselie.
Notities
- Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 40 minuten
Recept & fotografie: Francesca