Geroerbakte sperziebonen met krieltjes en gremolata

Sperziebonen, ik ben er dol op! Vooral als ze geroerbakt zijn, want zo blijven ze nog een beetje knapperig. Ook buiten het seizoen eet ik ze gewoon, maar dan uit de diepvries. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie: mijn geroerbakte sperziebonen met krieltjes, paprika, cherrytomaten en frisse gremolata.

Frisse smaakmaker: Italiaanse gremolata

Dat peterselie, citroen en knoflook goed samengaan is geen geheim. Dat de Italianen daar vervolgens een smaakmaker van hebben gemaakt die we kennen als gremolata is een logisch gevolg. Of het ooit bedacht is speciaal voor de ossobuco weet ik niet zeker, maar ik weet wel dat het standaard bij

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

Wat een heerlijke combinatie is dit toch als je zin hebt in een winterse salade. Een quinoasalade waarin ik boerenkool, peen, venkel en granaatappel met elkaar heb gecombineerd. En die combinatie werkt beter dan ik had kunnen dromen. Nog lekkerder wordt de salade als je wat granaatappelmelasse (van Souq) of

Salade met pompoen, boerenkool en burrata

Weleens gehoord van gemasseerde boerenkool? Ik kan me voorstellen dat je daar even gek van opkijkt terwijl je eigenlijk een salade met pompoen verwacht ;-). Maar dat kan dus met wat olie, azijn of in dit geval een vinaigrette. De boerenkool wordt er zacht van, waardoor je het perfect rauw

Tarte tatin met prei, knolselderij en mosterd

Ik moet bekennen dat we deze tarte tatin met prei en knolselderij echt als een hartige taart hebben gegeten. Het was de ster van de avond, terwijl ‘ie alleen bedoeld was als een bijgerecht. Dan is je missie vrij goed geslaagd en ik deel het recept graag met jullie! In

Quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm

Een heerlijk gerecht voor de herfst en winter is deze quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm. Je hebt ‘m zo gemaakt en hij zit vol met groenten, bijna 1 kilo zelfs. De kans is groot dat je punten overhoudt, vries die dan per punt in. Zo heb je altijd

Romige kikkererwtensoep met knoflook en rozemarijn

Wist je dat je van kikkererwten ook een zalige romige soep kunt maken? Aan deze kikkererwtensoep voegde ik ook nog wat knoflook en rozemarijn toe en ik serveerde ‘m met geroosterde kikkererwten uit de oven. Ontzettend lekker en zó gemaakt! De geroosterde kikkererwten zijn sowieso een goede garneertip voor veel

Vierkazenquiche met port van Charlie’s Kitchen

Dat lekker eten en genieten van het leven hand in hand kunnen gaan met lekker in je vel zitten en goed voor jezelf zorgen bewijst Charlotte de Jong, oftewel Charlie’s Kitchen, met haar nieuwe kookboek. Een boek met 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans in je leven. Maar

No knead bread met rozemarijn en knoflook

Er gaat niets boven de geur en smaak van zelfgebakken brood. De knapperige korst in combinatie met een luchtige binnenkant is hemels. Maar denk nou niet dat ik een broodbakker ben, verre van zelfs. Ik ben nog nooit in de weer geweest met desemstarters bijvoorbeeld. Maar waar ik wel fan

Pasta met knolselderij, selderijpesto en spekjes

Vorige week deelde ik met jullie al mijn recept voor zelfgemaakte selderijpesto. En vandaag ga ik daar het recept van deze pasta met knolselderij, selderijpesto en spekjes aan toevoegen! Een recept waarvoor je de hele knolselderij, inclusief loof, kunt gebruiken. En om het helemaal verspillingsvrij te maken heb ik ook

Puree met kastanjechampignons, tomaat en tijm

In deze tijd van het jaar eten wij zeker één keer in de week stamppot. En daarbij varieer ik er graag op los. Van traditionele stamppotten met rookworst of spekjes tot fusion stamppotten waarbij ik Aziatische of Surinaamse smaakmakers toevoeg. Maar ook aardappelpuree met lekker veel groenten staan hier veel

Bonensoep met pompoen en currypasta

Voor de liefhebbers van bonensoep heb ik vandaag een hele lekkere variant in de aanbieding. Ik maakte namelijk een bonensoep met geroosterde pompoen en currypasta en die was me toch lekker. Boordevol groenten en peulvruchten, een heerlijk begin van de week. En met de kliekjes kun je de volgende dag

Romige courgettesoep met peterselie

Ik kreeg laatst een courgette van bijna 3 kilo uit de moestuin van Soraya, een van mijn gezellige fans op Instagram. Ik had er al courgette lasagne van gemaakt (die vind je hier), bakte er courgettekoekjes mee (die ga ik nog eens proberen) en heb courgette ingemaakt in het zuur

Gerookte bieten met appel, walnoten en peterselie

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat ik 5 uur lang bieten zou gaan roken op onze barbecue. Maar aangezien ik me in een ander project had gestort waarvoor ik 5 uur lang Oreo koekkruimels wilde roken (waarover later meer) én het feit dat ik nog een paar prachtige

Zelfgemaakte tomatensoep met basilicum

Er zijn maar weinig soepen die ik zo lekker vind als zelfgemaakte tomatensoep met basilicum. De eenvoud van de ingrediënten die gezamenlijk zo mooi optrekken is geweldig. Het is ook een soep die zo gemaakt is (30 minuten!) en waar jong en oud van genieten. Oh, en ja je zou

Zuid-Afrikaanse vegetarische bobotie

Toegegeven, de enige Zuid-Afrikaanse bobotie die ik in het verre verleden kende, was degene uit een pakje. Ik had geen idee hoe de echte hoorde te smaken. Maar daar is de afgelopen jaren wel verandering in gekomen. Sowieso zal je mij nooit meer wereldgerechten uit een pakje zien maken, want

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer