Pasta met aubergine, gekaramelliseerde ui en rucola

Aubergine combineert bijzonder goed met zoete, gekaramelliseerde ui. Samen met wat oregano en balsamicoazijn maakte ik daar een pastasaus van die ik serveerde met orecchiette pasta en rucola. Maar je kunt ook kiezen voor penne, fusilli of zelfs verse ravioli. Nog wat geschaafde Parmezaanse kaas erover en je kunt genieten

Griekse salade met olijven, feta en oregano

De lekkerste Griekse salade is zo gemaakt. Met de beste ingrediënten zoals feta en kalamata olijven, een flinke scheut Griekse olijfolie extra vergine en een royale hoeveelheid gedroogde oregano. Die eet je lekker als lunch, bij een stukje gebakken vis of vlees of als bijgerecht tijdens een barbecue. Je kunt

Griekse souvlaki van lam en vegetarische souvlaki

De letterlijke vertaling van souvlaki is spies(je) en dat is precies wat je krijgt als je Griekse souvlaki bestelt. Aan de spies kan kip, varkensvlees of rundvlees geregen zijn. Of, mijn favoriet, lamsvlees dus. En vandaag ga ik jullie verblijden met het recept voor deze Griekse souvlaki van lam. Maar

Bonensalade met bleekselderij, citrus en peterselie

Deze bonensalade maakte ik onlangs toen ik een Amerikaanse barbecue thuis organiseerde. De ‘three bean salad’ is in Amerika vaak een standaard onderdeel van picknicks of potlucks en er zijn tig variaties op te bedenken. Meestal zitten er groene bonen uit pot in, maar die vind ik niet zo lekker

Zomerse gazpacho met kersen

Deze gazpacho met kersen is perfect voor een warme zomerse avond. Weer eens wat anders dan een salade, maar net zo verfrissend en vol groente én fruit. Bovendien: hij is zo gemaakt! Je kan de gazpacho ook prima een dag van tevoren maken en meenemen naar een zomerse picknick of

Griekse tzatziki met komkommer en dille

Ik wilde heel graag eens de echte Griekse tzatziki maken, want die ontbrak nog op mijn blog! En ik vind deze dip (of spread) juist zo lekker. Dus ik ben aan de slag gegaan en ontdekte drie manieren om de komkommer goed uit te laten lekken. Want hoe minder vocht

Bladerdeegtaartjes met cherrytomaat en balsamico

Als je een pakje met bladerdeeg in de diepvries hebt liggen, kun je eigenlijk altijd wel in een handomdraai een lekker hartig hapje maken. Vaak gewoon met ingrediënten die je al in huis hebt en kliekjes. Zo maakte ik laatst deze bladerdeegtaartjes met cherrytomaten en balsamico. Ik had nog wat

Romige aardappelsalade met ei, augurk en kruiden

Niets lekkerder dan een romige aardappelsalade als bijgerecht bij een barbecue of als een van de gerechten op een mooie brunchtafel. Met aardappels kun je echt alle kanten op. Je kunt je aardappelsalade simpel houden of je maakt er deze luxe, romige variant van. Onder andere op smaak gebracht met

Curry met groene asperges, doperwten en vega kip

Deze heerlijke curry met groene asperges, doperwten en vega kip is niet alleen vegetarisch en zit bomvol groenten, hij is ook nog eens mild van smaak (een keer zonder peper) en makkelijk om te maken. Ik voegde naast specerijen zoals korianderpoeder, kardemom en kurkuma ook veel verse kruiden toe. De

Gevulde courgette met couscous, doperwten en feta

Courgette is een heerlijke groente om te vullen. En daarvoor kun je echt van alles gebruiken. Ik maak het graag omdat mijn kinderen courgette zo lekkerder vinden en ongemerkt krijgen ze zo extra veel groenten binnen. Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke gevulde courgette met couscous, doperwten en feta.

Mediterraanse fried rice van kliekjes groenten

Een van de leukste dingen om te doen, vind ik koken met kliekjes. Iets maken zonder vooropgezet plan kan de lekkerste nieuwe gerechten opleveren. Oké, heel soms niet, maar ook dat hoort erbij ;-). Een aantal succesnummers waarin ik mijn kliekjes graag verwerk zijn soepen, pastasauzen, roerbakschotels en frittata’s. Maar

Orzosalade met citroen, broccoli en vega kip

Zin in een frisse en vegetarische maaltijdsalade om lekker in de avondzon te eten? Dan heb ik vandaag iets heel lekkers voor je in de aanbieding! Ik maakte namelijk een orzosalade met citroen en basilicum en combineerde die met geroosterde broccoli en gebakken vegetarische kipstukjes. In 25 minuten ben je

Volkoren wraps met bonen, guacamole en maïs

Deze volkoren wraps met bonen, guacamole en maïs zijn niet alleen zo klaar, het gerecht geeft me ook nog eens een instant zomers gevoel! Dat komt door de frisse smaken van citroen en koriander, lekker veel kleur op het bord én door de maïskolven. Die roepen bij mij altijd direct

Stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum

Ik heb het al vaker geschreven, maar ik doe het gewoon nog een keer. Ook in de lente en zomer eet ik graag stamppot. Maar dan wel frisser, kleurrijker en met meer groenten. Zoals deze stamppot met zoete aardappel, venkel, mozzarella, cherrytomaten en basilicum. Een heerlijke, vegetarische stamppot met zoete

Volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie

Deze pasta met courgette is één van mijn favoriete pastarecepten, een echte go-to wanneer ik zin heb in een makkelijke, snelle én voedzame maaltijd. Een recept waar stiekem veel meer groente inzit dan het lijkt: ideaal voor een gezin met kinderen! Want houden we allemaal niet van familierecepten die volgestopt

2x Aubergine van de barbecue mét wijntip

Samenwerking – Wat ben ik aan het genieten van dit mooie weer in combinatie met mijn barbecue in de tuin! Misschien zelfs wel meer nu, omdat we bijna alleen nog maar thuis zijn. Onze woonkamer is deels verplaatst naar de tuin en ik gebruik de barbecue als verlengde keuken, we

Minestronesoep met voorjaarsgroenten en orzo

Waarschijnlijk heb je in je leven al veel vaker minestronesoep gemaakt dan je dacht. Want deze Italiaanse soep is niets anders dan een goedgevulde, dikke groentesoep. Een ideaal gerecht voor kliekjes dus, want als je nog verschillende soorten groenten in huis hebt dan kun je daar in een handomdraai een

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer