Dank je wel 2017 + de mooiste bloopers!

Traditioneel eindig ik het jaar altijd met mijn terugblik op de dingen waar ik trots op ben, zowel privé als met Francesca Kookt. Zo ook vandaag en het was een feest om terug te kijken naar het afgelopen jaar, vooral toen ik alle babyfoto’s van Zayne weer aan het bekijken

10 kersthapjes om in de kerstsfeer te komen

Hoe kom je in de kerstsfeer? Met een gezellige borrel met kersthapjes natuurlijk! Vergeet dus niet naast je hele kerstdiner ook voor de hapjes voor de kerstborrel te zorgen. Geen paniek als je daar misschien nog niet over na hebt gedacht, want in dit artikel vind je 10 verschillende kersthapjes

De mooiste kersttafelversiering voor jong en oud

Vorige week deelde ik met jullie al het makkelijke kerstmenu waar iedereen van kan smullen tijdens de kerstdagen. Vandaag ga ik nog een stapje verder, want jullie krijgen ook makkelijke tips voor de kersttafelversiering. Niemand is namelijk hetzelfde, maar toch willen we allemaal hetzelfde. En dat is tijdens het kerstdiner

10 feestelijke kerstvoorgerechten

Zeker met de kerstdagen is het leuk, en uitdagend, om uit te pakken met feestelijke kerstvoorgerechten. Traditioneel meestal een voorgerecht dat per persoon aan tafel geserveerd wordt, maar je kunt natuurlijk ook een gerechtje samen delen. In dit artikel heb ik 10 verschillende kerstvoorgerechten voor jullie op een rijtje gezet

Restauranttips #7: Van Amsterdam tot aan Zwolle

De kerstvakantie komt eraan en buiten alle kerstdiners thuis is het ook wel heel erg lekker om je een avondje (of middag) in de watten te laten leggen in een fijn restaurant. Vandaag vertellen we jullie over onze ervaringen van maar liefst vier restaurants verspreid over het hele land. Restaurant

Magische kerst in het Conservatorium Hotel

Afgelopen week genoot ik van de eerste pre-christmas lunch van het seizoen, in het Amsterdamse Conservatorium Hotel. Speciaal voor de gelegenheid had ik me kerstig gekleed en bij binnenkomst viel ik gelijk met mijn neus in de spreekwoordelijke ‘kerstboter’. Kerst in het Conservatorium Hotel is werkelijk magisch. Al was het

Wat zijn vezels en waarom zou je ze (moeten) eten?

Binnen de voedingswereld heerst vaak onenigheid, maar rondom deze voedingsstof, voor de verandering, eens niet! We hebben het over vezels. Deze plantaardige stoffen staan in een goed daglicht en dat is ook helemaal terecht. Vezels zijn goed voor de stoelgang, ze verlagen het risico op darmkanker én vezels geven ons

Geproefd #2: Van eten uit blik tot fairtrade koffie

Het duurde even, maar vandaag is hier toch echt de tweede editie van Geproefd! Net als bij de eerste editie hebben we de laatste tijd weer van alles mogen proeven, van maaltijden uit blik tot fairtrade koffie. Benieuwd hoe het ons gesmaakt heeft? Lees dan snel verder! Bonduelle edamame bonen

Aanrader: Vier je date night bij Wolf Atelier

Als kersverse ouders van een baby schiet de quality time samen er compleet bij in en dat hoort er gewoon bij. Maar na 9 maanden vonden we het welletjes en werd het tijd voor een date night. En als je het dan plant, moet het wel goed zijn. Hoog op

Vraag het HAK: Wat zit er nou in jullie potten?

Samenwerking – In de voorraadkast van HAK in Giessen staan zeker 50 miljoen potten met groenten-, bonen- en fruitconserven te wachten om uiteindelijk een plekje te bemachtigen in onze, iets kleinere, voorraadkasten thuis. En als je denkt dat dat veel is, bedenk dan dat ze hier in het Land van

Zelf de Eetkalender uitgeven, wat een avontuur!

Vooropgesteld, ik ben knetter eigenwijs. En vooral die karaktereigenschap heeft aan de basis gelegen om dit jaar zelf de Eetkalender 2018 uit te geven. Ja, helemaal zelf. Van idee, recepten, teksten, foto’s, opmaak, marketing, drukwerk, verpakking en verzending. Dat is naast eigenwijs ook knetter spannend en misschien ook wel knetter

50 tinten Curaçao #3 – Workshop van Helmi

Culinair Curaçao is absoluut een feit. Van de eenvoudige, lokale keuken tot verfijnde moderne gerechten, er is echt voor ieder wat wils op dit heerlijke eiland. Tijdens mijn reis ging ik ook zelf aan de slag met bijzondere lokale ingrediënten. Ik kreeg namelijk een workshop van Helmi. Zij woont al 17

50 tinten Curaçao #2 – Lekker luxe

Ik ging naar Curaçao om de culinaire kant van dit prachtige eiland te ontdekken. In de vorige blog lees je mijn tips om lokaal en traditioneel te eten. Genoten heb ik van deze smaakvolle, eenvoudige gerechten in grote en warme markthallen of juist een piepklein vissershuisje. Maar Curaçao heeft ook

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer