Alles wat je wilt weten over azijn

Na mijn eerdere onderzoek naar olijfolie is vandaag in de rubriek product onbekend het podium voor azijn. Ook zo’n product dat veel mensen dagelijks gebruiken, wij althans wel, en maar weinig echt over weten. Waar bestaat het precies uit bijvoorbeeld? En hoe wordt het gemaakt? En hoe herken je nu

Restauranttips #4: ontdekkingen in Amsterdam

Het handige aan het feit dat Francesca in Zuid-Holland woont en ik in Noord-Holland is dat we daardoor in beide provincies nieuwe hotspots ontdekken. Daarnaast doen we vaak genoeg ontdekkingen in elkaars of geheel andere provincies, dus op die manier verzamelen we restauranttips verspreidt over het hele land en kunnen

Alles wat je wilt weten over thee

Het is voor velen de normaalste zaak van de wereld, een kopje thee drinken. En met velen bedoel ik ook daadwerkelijk velen. Thee is namelijk na water het meest gedronken drankje ter wereld. Dat is ook helemaal niet gek want thee gaat al een tijdje mee, het is voor het

Mijn nieuwe inductiekookplaat!

Bijna drie maanden geleden begon mijn ‘Van Gas Los’-avontuur. Van een verstokte gaskoker, die eigenlijk geen flauw benul had van het effect van deze fossiele brandstof op onze planeet, transformeerde ik naar een bewuste koker die uit zichzelf besloot om haar gaskookplaat de deur uit te doen. En ja, daar

Dank je wel 2016

Traditiegetrouw, dat mag ik inmiddels wel zeggen na drie jaar, schrijf ik op de laatste dag van het jaar mijn ‘dank je wel’. En wat was dit jaar weer turbulent. Met enorme pieken en dalen, euforie en tranen. Een jaar waar ik dankbaar op terugkijk, want ook de moeilijke momenten

Koken op inductie, waar let je op?

In de eerste aflevering van mijn Van gas los-trilogie werd al duidelijk dat ik ga overstappen van koken op gas naar elektrisch koken. Omdat ik nog geen idee had welke mogelijkheden er allemaal zijn op het gebied van elektrisch koken heb ik me daar goed over laten voorlichten. En vandaag

Alle ballen op Dominique, Francesca is met verlof!

Er zijn inmiddels meerdere van jullie die denken dat ik ga bevallen in de keuken, omdat ik maar door blijf gaan…maar niets is minder waar. Ik ben namelijk met zwangerschapsverlof! Al voor de Kerst en nu is het echt officieel. De ‘out of office’ staat aan, ik heb een overdracht

De kerstmenu’s van 2016

In de afgelopen weken hebben jullie verschillende kerstmenu’s voorbij zien komen. Van budgetmenu’s tot aan sterrenmaaltijden. Om het wel zo overzichtelijk te houden, zetten we deze vandaag allemaal voor jullie op een rijtje. Uiteraard hoef je je niet exact aan een menu te houden want je kunt zelf ook mixen

Kruidnoten en chocoladeletters over?

Onze sinterklaasavond is alweer achter de rug. Het was een mooi feest met blije koppies, luid gezang, heerlijk eten en cadeautjes. Ik geniet echt van al die verwonderde gezichtjes en pretogen! Maar goed, het is ‘the day after’ en ik staar naar een overschot kruidnoten en een stapel chocoladeletters. Wat

Onze 25 favoriete kookboeken voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur, tijd om te genieten en jezelf en de mensen om je heen eens goed te verwennen. Met een fantastisch kookboek bijvoorbeeld. Een boek blijft misschien toch wel een van de mooiste cadeaus van sint of voor onder de kerstboom. De keuze voor welk kookboek

Overstappen van gas naar elektrisch koken

Gas als bron van energie gaat verdwijnen. Dat zal niet morgen, volgende week of volgend jaar zijn, maar het komt sneller dichterbij dan je denkt. Dat we in de toekomst geen aardgas meer zullen gebruiken is een heel goede ontwikkeling en dat gebeurt niet om ons te pesten. Gasreserves raken

Ondertussen op de redactie van Francesca Kookt #2

Hier op de redactie van Francesca Kookt (lees: aan de eettafel bij Francesca thuis) praten we wat af over hetgeen we hebben gegeten, nog gaan koken of willen ontdekken. En wanneer we niet samen op ‘de redactie’ zijn? Dan bespreken we het gewoon via WhatsApp. Deze gesprekken zijn vaak grappig,

De leukste to do’s op vakantie in Slovenië

Het voelt alsof mijn avontuur naar Slovenië al heel lang geleden heeft plaatsgevonden terwijl het eigenlijk pas twee maanden geleden is. De herinneringen staan echter nog heel vers in mijn geheugen. In vier dagen hebben we ontzettend veel van dit prachtige land mogen zien en zo hebben we een deel

Restauranttips #3: Zarzo, Bakkerswinkel & Table 24

Het is alweer even geleden dat jullie van ons restauranttips hebben gehad, dat betekent overigens niet dat we niet uit eten gaan en leuke plekken ontdekken, dat gebeurt zeker! Nu de wintertijd is ingegaan en het weer zo vroeg donker wordt, vind ik het zelfs des te leuker om uit

De fijnste accommodaties in Slovenië

Al eerder nam ik jullie mee naar de lekkerste restaurants en wijnen in Slovenië. Zelf reden we vanaf Ljubljana in het centrum van Slovenië naar het noorden, het zuidwesten en weer terug. Een roadtrip eigenlijk. Fijne accommodaties zijn bij zo’n rondreis natuurlijk wel heel handig, en toevallig heb ik die

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer