Culinaire tips voor de Zwitserse Valais

Al eerder vertelde ik jullie over de culinaire ambachten van de Valais. Geweldig om te ontdekken, maar dat is nog niet alles! Er zijn namelijk nog veel meer manieren om culinair van dit gebied te genieten. Vandaag geef ik jullie mijn persoonlijke tips voor restaurants, accommodaties, wijn en andere culinaire

Ondertussen op de redactie van Francesca Kookt #1

Hier op de redactie van Francesca Kookt (lees: aan de eettafel bij Francesca thuis) praten we wat af over hetgeen we hebben gegeten, nog gaan koken of willen ontdekken. En wanneer we niet samen op ‘de redactie’ zijn? Dan bespreken we het gewoon via WhatsApp. Deze gesprekken zijn vaak grappig,

Eten bij DenC tijdens de Nationale Restaurant Week

Van 29 september tot en met 9 oktober vindt de Nationale Restaurant Week weer plaats. Je kunt in die periode kennis maken met de toprestaurants van Nederland. Zij serveren namelijk dezelfde kwaliteit, maar voor een toegankelijke prijs. Zo wordt het voor meer mensen mogelijk om ook eens die restaurants te

Wat vind je in mijn voorraadkast?

Sinds ik moeder ben is de inhoud van mijn voorraadkast geëxplodeerd. Het belang van ‘een voorraadje aanleggen voor onmogelijke dagen’ is groot en heeft me al op menig drukke dag uit de brand geholpen. In combinatie met de inhoud van mijn vriezer die vol zit met groenten, kruiden, brood, vis,

5 kookboeken die de moeite waard zijn

We hebben de afgelopen tijd weer een hoop nieuwe kookboeken voorbij zien komen. En over een aantal zijn we meer dan enthousiast. Vandaar dat ik vandaag 5 kookboeken met jullie deel die de moeite waard zijn. Deze kookboeken zijn net even wat specialer of echte must haves. Ze staan met recht

Eetdagboek van onze vakantie op Kreta

Onze zomervakantieplannen schoten dit jaar alle kanten op. Het begon met een rondreis door het Zuiden van Amerika. Van Texas, via Louisiana naar Florida om precies te zijn. Dat ging dus niet door. Toen gingen we op de bonnefooi door Europa rijden voor 3 weken. Zonder vastomlijnd plan, de kleuter

Restauranttips #2 met o.a. Villa Augustus

Het is weer tijd om jullie te voorzien in wat restauranttips. Zeker nu het nog zomer is en voor sommigen zelfs vakantie, willen jullie vast een keer ergens een hapje gaan eten. Wij hebben dat al een aantal keer gedaan en daarom hebben we vandaag maar liefst drie zomerse restauranttips.

Vakantie is meer dan onbeperkt eten opscheppen

De eerste keer dat het me overkwam, had ik niet zitten opletten. Opeens zat ik in een all-inclusive resort in een Egyptische badplaats. Ik keek de nietsvermoedende jongen achter de balie boos aan toen hij me probeerde in te lijven met het groene polsbandje wat ik blijkbaar de rest van

Handige tips om te koken met minder zout

Per jaar eten we als volwassenen gemiddeld 1 kilo zout per persoon te veel. Vaak hebben we daar geen idee van, want zout zit ongemerkt in heel veel producten. Soms met een functie, denk aan brood en kaas, maar heel vaak ook niet. En als je daarnaast ook nog eens

Klaar voor Kids Culinair Zoetermeer 2016!

Ook dit jaar organiseren wij het Kids Culinair gedeelte op Culinair Zoetermeer. Voor mij wordt dit de eerste keer en voor Francesca wordt het alweer de vierde editie. Voor degene die net als ik niet goed weten wat het precies inhoudt: Op de Markt in Zoetermeer vindt dit jaar van

5x wat kun je doen met citroen?

Stiekem heb ik deze blog vooral geschreven voor mezelf, in het weekmenu vertelde ik je namelijk al dat Francesca en ik op het moment in onze ‘citroen-fase’ zitten. Misschien herken je jezelf hier volledig in of denk je juist waar heb je het over. Voor die laatste groep, zo begin juni

10x eetrariteiten die je nog niet van me wist

Goed, met de billen bloot vandaag. Want er zijn aardig wat rare dingen die jullie nog niet van me weten. Op het gebied van eten dan, verder ben ik natuurlijk heel normaal. Mijn mannen, familie en vrienden zullen dat ook direct beamen. Zoek het woord doodnormaal op in de Dikke

Slikken voor ongezoete koek

Vroeger was het leven zo overzichtelijk. Wilde je een paprika, dan kocht je er eentje in de kleur rood, groen, geel of zelfs oranje. Tegenwoordig moet je eerst een lijstje met beperkingen doornemen. Want hoe zit het nou eigenlijk met het vetgehalte van een paprika en is deze wel glutenvrij?

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer