Ambacht in beeld: zo wordt Boerenkaas gemaakt

Een dag lang op pad met de kaas connaisseurs van Zijerveld, wat een feest! We bezochten het indrukwekkende pakhuis van Zijerveld en gingen daarna op bezoek bij Lineke de Bruin van Kaasboerderij familie de Bruin in Bodegraven. Zij liet ons zien hoe zij dagelijks boerenkaas maken. Geweldig om te zien

‘Steak meets lobster’ bij La Cage Amsterdam

Geïnspireerd op La Cage aux Folles en gelegen aan het uiteinde van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Een prima combinatie als je het mij vraagt en daarom reisde ik met de Mr op ‘date night’ naar Amsterdam. Het nieuwe restaurant La Cage combineert de Franse bistro met weinig pretenties en scherpe

Vakantie!

De tassen staan ingepakt, ik smeer zo nog wat broodjes, de flesjes water kunnen in de koeltas en daarna gaan we ‘en route’. Het is vakantie in huize Francesca! Samen met mijn mannen ga ik maar liefst een maand op vakantie. Volgens mij ben ik nog nooit zo lang weggeweest

Programma Kids Culinair Zoetermeer op 4 en 5 juli

Na 2 succesvolle voorgaande edities open we ook dit jaar weer de culinaire speeltuin voor kinderen tijdens Culinair Zoetermeer op zaterdag 4 en zondag 5 juli; welkom op Kids Culinair! In deze blog lezen jullie alles over het programma. Het belooft een geweldig weekend te worden en de weersverwachting maakt

Met Boer Bart en zijn dieren in de bus

Ik was een dag op culinaire tour in Friesland met collega-foodbloggers. Zo’n dag dat je van hort naar her sjeest om zoveel mogelijk te zien, proeven en beleven van de culinaire schatten van Friesland. Na de lunch wandelen we naar onze schoolbus (ja, het leek ook echt een schoolreisje) en

5x heerlijke maaltijdsalades

Maaltijdsalades zijn een fantastische uitvinding. Je gooit allerlei ingredienten bij elkaar, kunt daar ook nog eens je restjes mee opmaken en vervolgens zit je (meestal) snel en heerlijk te eten. Ik ben er dol op en heb voor jullie mijn favoriete maaltijdsalades verzameld. Biefstuk salade met mierikswortel aardappeltjes Een goed

Hoe snijd je een hele kip

In huize Francesca wordt heel veel kip gegeten. Een kip in z’n geheel gebraden (in de oven of in de pan) is een geweldig gerecht om te serveren. Maar ook hele kippen die ontleed worden om te marineren en daarna te bakken zijn bij ons niet vreemd. Dat krijg je

Creatief met rijstwafels

De rijstwafel. We kennen ‘m allemaal, maar vaak beleggen we ‘m toch een beetje saai. Ik doe daar net zo hard aan mee. Plakje kaas of kipfilet en misschien nog een tomaatje of komkommer erop en dat is het wel. Terwijl je toch heel veel met rijstwafels kunt doen. De

De bloginspiratie tag

Ik zag ‘m voorbijkomen op de blog van Sylvia Kuijsten en dacht, “laat ik die eens invullen!”. Een keer niet over eten (nou ok, bijna niet) en meer persoonlijk over waar ik nou mijn inspiratie vandaan haal. Er bleken ook een aantal spelregels te zijn voor deze bloginspiratie tag, komen

5x witte asperges in de hoofdrol

In 2015 ben ik in Nedersaksen geweest waar ik kennis heb gemaakt met de tradities & smaken van dit gebied. Een van de dingen die hoog op mijn #JoinGermanTradition agenda stond zijn de Nedersaksische asperges die een lange traditie hebben in deze regio. Er is zelfs een aspergeroute te vinden

LIVE BLOG: Francesca 12 uur in een #hokje

Vandaag is het zover. Ik laat mezelf 12 uur opsluiten in een #hokje om aandacht te vragen en zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Stichting Free a Girl. Zij bevrijden meisjes uit de kinderprostitutie en geven ze weer een plek in de maatschappij door opvang, scholing en juridische en

Mijn culinaire Free a Girl veiling is geopend!

De culinaire Free a Girl veiling is op donderdag 4 juni om 22.00 uur gesloten. Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn dat mijn leven voor een groot deel nu bestaat uit de noodhulporganisatie ‘Free a Girl’. Ik word 12 uur opgesloten (samen met mijn teamleden) om zoveel mogelijk aandacht

12 uur zonder eten in een hokje

De zon schijnt, ik kijk naar buiten en zie de buurmeisjes spelen in mijn nieuwe wijkje. Ze schateren. Een meisje gekleed in een witte jurk met roze en paarse strepen rent met alle kracht in haar lichaam achter de bal aan. Haar bruine lokken dansen om haar hoofd. Ze is

Nieuw in de boekenkast #2

Wat is het druk in kookboekenland de laatste tijd. Mijn ‘nog te lezen en uit te koken’-stapel puilt uit en ik kom er maar niet aan toe door alle drukte. Binnenkort gaat daar verandering in komen en dan ga ik er stuk voor stuk uit koken en reviews van maken.

Gerommel met boter

Er ligt een hoop troep in de supermarkten. Die troep is in te delen in 3 categorieën. Lekkere troep die je bewust eet. Gezond ogende troep die je bewust eet, maar qua inhoud bestaat uit rotzooi. En als laatste, volledig onzinnige troep die bedacht is door marketeers om meer omzet

5x vakantie op je bord

Ik ga op vakantie! Man, wat ben ik daar aan toe zeg na de afgelopen maanden. Een weekje chillen in Frankrijk, in de Languedoc om precies te zijn. Ik ga in de zon zitten, eten, wijn drinken, eten, slapen en vooral genieten met mijn mannen. Alles in willekeurige volgorde. De

Video: Francesca ontdekt de KitchenAid Cookprocessor

Gooi al je apparaten maar de keuken uit, want nu is er de KitchenAid Cookprocessor! Die kan snijden, hakken, koken, braden, stoven, pureren, stomen, kneden en vast nog veel meer. Dat ga ik allemaal nog ontdekken als ik dit wonderapparaat zelf ga uitproberen. Nou is dat natuurlijk een grapje, dat

Hoe je niet moet Bakken met Menno

Francesca kreeg het stoere kookboek Bakken met Menno van Menno de Koning (je weet wel, de winnaar van Heel Holland Bakt 2014) opgestuurd. En ze wist meteen aan wie deze goed besteed zou zijn. Ik (hoi, Wendy hier) als co-blogger was maar al te blij om deze te mogen reviewen.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca