Review Boutique Restaurant Bavette in Maasland

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen met het omschrijven van het Boutique Restaurant Bavette, zonder te verzanden in allemaal superlatieven die het misschien ongeloofwaardig laten klinken. Maar soms kom je ineens op een plek waar alles samenvalt. Waar je heerlijk zit te eten in een fijne setting

5x maaltijdsalade op maandag

Nu de lente er echt bijna is, komen er ook steeds meer salades bij ons thuis op het menu en dat zal voorlopig alleen nog maar erger worden. De maandag is voor ons echt zo’n dag waarop een goede maaltijdsalade meer dan welkom is. Na een eerste dag werken, naar

Het einde van de wortel is nabij

Mijn allesetende en meegaande peuter zit sinds kort op de basisschool en is nu een kleuter. Een kleuter van amper 4 jaar oud. Dit getal is belangrijk voor de rest van het verhaal wat ik jullie ga vertellen, dat brengt de boel weer een beetje in perspectief. We hadden ons

5x makkelijk in een pannetje

Van die gerechten die je doordeweeks snel kunt maken en waarvoor je maar 1 pan nodig hebt. We zijn er dol op thuis. Nou ja, ik dan. Want het scheelt tijd en chaos in de keuken. En aangezien ik tijd te weinig heb en chaos teveel heb, is het af

Wat mannen echt willen eten op Valentijnsdag

“Schatje, wat wil je het allerliefste eten op Valentijnsdag?” Ik stel de vraag aan The Mr. en hij kijkt me wat wazig aan. “Wat bedoel je?” “Nou. Jij mag kiezen wat je de hele dag wilt eten. Waar kies je dan voor?” “Ik kies nergens voor, gewoon wat ik normaal

Eetdagboek #4 – Lekker puh!

Ik heb een wat hectische week achter de rug. Met heel veel deadlines (waar nog niets klaar van is), afspraken, niet startende auto’s, teveel wijntjes in het weekend en meer. Daarbij probeerde ik wel zo verantwoord mogelijk te eten, maar dat is niet altijd gelukt. Laten we maar weer gaan

Nadia & Merijn’s Souq: het beste uit de Mediterraan Arabische keuken

De dames Nadia & Merijn schrijven de mooiste boeken over de Mediterraan Arabische keuken, reizen, koken en eten. Zij weten alles over de smaken van de landen in de Maghreb, Midden-Oosten en Zuid-Europa en zijn verliefd op de waanzinnige ingrediënten die ze daar altijd proeven. Om vervolgens in Nederland terug

Eetdagboek #3 – Over taarten met suiker en boter

Oeps, heb ik gewoon een week overgeslagen van mijn eetdagboek! Dat was niet helemaal de bedoeling, maar de drukte overspoelde me. Zo zie je maar, ik ben ook gewoon een mens die 32 uur in een dag van 24 uur probeert te proppen. Ik heb daarom besloten dat het eetdagboek

Een chef-kok is geen diëtist

Vroeger ging je uit eten om te genieten van de kookkunsten van de chef. Schoof je aan tafel voor een avond verwennerij. Liet je dat stukje brood gewoon staan als je even wat wilde minderen met de koolhydraten. Bestelde je in plaats van een zoet dessert een kaasplankje als de

Eetdagboek #2 – Kilo chicken wings als lunch

Vinden jullie wel leuk hè, zo’n eetdagboek? Tenminste, als ik de reacties moet geloven die ik heb ontvangen op de eerste. Tof dat jullie zo enthousiast zijn! Gelukkig vind ik het ook leuk om te schrijven dus ik blijf hier nog wel even doorgaan. Benieuwd of ik me deze week

Frites uit Zuyd voor echt lekkere frites in Amsterdam

Een echt lekker frietje, die vind je niet op iedere hoek van de straat. Gesneden van topkwaliteit aardappelen en vers bereid. Dan heb je het niet meer over frietjes, maar over frites. Een paar maanden geleden kreeg ik de tip om Frites uit Zuyd in Amsterdam te bezoeken. Want daar

Eetdagboek #1b – Leven na de oliebollen

Mijn eetdagboek. Het wordt een dingetje hier op de blog. Dat iedere week (misschien af en toe een weekje niet) gaat terugkeren op veler verzoek. Jullie vinden het leuk om te lezen en halen er inspiratie uit. Dat is voor mij al reden genoeg! Nu tijd voor de eerste editie

Dank je wel 2014

 Dank je wel 2014… …voor het bewijzen dat ik helemaal overnieuw kon beginnen met een nieuwe carrière, hoe eng het af en toe ook was. …voor al die mensen die mijn site bezocht hebben. Van 30.000 uniek in januari tot 115.000 uniek in december. Totaal 600.000 mensen in 2014 die

Koken met de restjes van kerst

Kerstmis is weer voorbij, het waren 2 (in ons geval 3) fantastische dagen! Opende jij vanochtend ook de koelkast en dacht je ‘wat ga ik in hemelsnaam met al die restjes doen?’. Nou, ik niet, want het valt reuze mee bij ons dit jaar. Maar ik weet er wel alles

Nom nom nom tag (ok, ik doe ook een keertje mee)

Ze tagde mij voor de ‘Nom nom nom tag’ en dacht waarschijnlijk dat ik ‘m nooit zou invullen. Ik heb het over Linda van Lekker eten met Linda, foodblogcollega en lieve vriendin. Dat had ik ook zo maar kunnen doen, want ik heb een bloedhekel aan de term ‘nom nom

Review Le Creuset sauteerpan

Onlangs heeft Le Creuset een nieuw assortiment pannen geïntroduceerd in roestvrij staal. Die absoluut niet onderdoen voor hun broers van geëmailleerd gietijzer. De pannen van rvs zijn namelijk opgebouwd uit drie lagen; 2 roestvrij stalen lagen met daartussen een aluminium laag voor optimale warmtegeleiding. De lagen lopen naadloos door van

De Bakkerswinkel kookt! Interview met Piet Hekker

Sinds jaar en dag ben ik vaste gast bij De Bakkerswinkel in Zoetermeer. De allereerste Bakkerswinkel van Nederland, geopend in 1981. Ik heb het dan over een jaar of 15 waarbij het mijn ‘little hide away’ in in het Zoetermeerse. Zodra ik over de drempel stap, lijkt het alsof ik

Ideeën voor een heerlijk kerstonbijt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bij mijn moeder thuis was het kerstontbijt vroeger een hele happening. Als ik als klein meisje beneden kwam was de hele tafel gedekt met porseleinen servies, rook het huis naar zelfgebakken brood, was de jus d’orange geperst en de tafel afgeladen met heel veel lekkers. Ik heb deze traditie van

50x kerstrecepten: van ontbijt t/m dessert

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Deze week slaan we het weekmenu een keer over. Het is een korte weekje volgende week en ik vond het leuker om jullie meer inspiratie te geven voor het eten tijdens de kerst, van ontbijt t/m dessert. Daarom vinden jullie in deze blog 50 kerstrecepten voor ieder moment van de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca