Review Versapers

We persen wat af tegenwoordig om meer groenten en fruit binnen te krijgen. Zo begon ik een paar jaar geleden met blenderen. De ene na de andere smoothie ging naar binnen. Toen de overstap naar een sapcentrifuge waarmee ik binnen een handomdraai ’s ochtends heerlijke sapjes maakte. Ook wel eens

Soeptest: zelfgemaakt versus een pakje

De postbode belde onlangs bij me aan met een pan vol pakjes soep. Met dank aan Honig. Die iets nieuws bedacht hebben tegen voedselverspilling. 2014 is namelijk het jaar tegen voedselverspilling en uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 10 Nederlanders wekelijks of vaker groente weggooien. Denk daarbij aan

Francesca’s Food Inspiratie #6

Er zijn weer een aantal nieuwtjes beland op onze keukentafel waar we bijzonder blij van werden. Het is dan ook tijd voor editie 6 van Francesca’s Food Inspiratie. Deze keer zonder restaurantnieuws, daar gaan we een aparte rubriek van maken om het allemaal wat overzichtelijker te houden. Eetbare bloemen van

Meesterlijk lunchen bij FG Food Labs

Een aantal weken geleden had ik te maken met de ultieme zondag. Zonder vastomlijnde plannen, anders dan ‘we gaan ergens lekker lunchen’, toog ik met het OV naar Rotterdam. Ik moet mijn mening over Rotterdam trouens een beetje bijstellen vrees ik, want die was nooit heel positief. Maar eerlijk is

10x peulvruchten in de hoofdrol

Peulvruchten is een verzamelnaam voor alles wat groeit met zaden erin, peulen met zaden dus. Dan hebben we het bijvoorbeeld over bruine bonen, doperwten, linzen, kikkererwten, cannellini bonen, kouseband, sperziebonen, spliterwten en ga zo maar door. Meestal eten we alleen de zaden, maar soms ook met peul en al. Zoals

Eet jij al minder vlees?

“Minder, maar wel goed vlees”, het blijft een hot topic. Nog steeds puilen onze supermarkten uit met vlees waarvan we niet weten waar het vandaan komt en onder welke omstandigheden deze dieren hebben geleefd. We kunnen het vaak wel raden, maar hoeveel procent steekt zijn kop in het zand als

Menu benefietdiner Microkrediet voor Moeders

Morgen, maandag 22 september, organiseren we vanuit Francesca Kookt! een benefietdiner voor Microkrediet voor Moeders in Restaurant Vrienden te Zoetermeer. Samen met mijn co-bloggers en een aantal vrienden koken we uitgebreid voor circa 45 gasten. De volledige opbrengst van het diner wordt gedoneerd aan het goede doel in het kader

Italiaans feestmaal van Peccati Di Gola

Dat we bij Francesca Kookt blij worden van Italiaans eten, dat weten jullie allang. En dat we van makkelijk houden, is ook niet geheel onbekend. Onlangs kwamen we tot een geweldige ontdekking: er is een Italiaanse online winkel die écht Italiaanse producten kan thuisbezorgen voor (bijna) Italiaanse prijzen! Makkelijker in

Review Spijs Scheveningen

Wat hou ik er toch van om met hoge verwachtingen naar een onbekend restaurant te gaan, om vervolgens aangenaam verrast te worden! Onlangs bezochten the boyfriend en ik Restaurant Spijs in Scheveningen en daar lees je vandaag alles over in deze blog. Op de website van Iens zag ik dat

10 favoriete Nederlandse koffiebars

Goede koffie zetten is een ware kunst. De juiste combinatie van bonen, apparatuur en vakmanschap is daarvoor vereist, alles moet kloppen. Daarom vond ik het tijd om een overzicht te maken van onze favoriete koffiebars van Nederland. Na een bezoek aan Santas koffie, een echt Nederlands koffiemerk, maakten we samen

Review Restaurant Karakter Rotterdam

In het Scheepvaartkwartier van Rotterdam valt een hoop culinair te ontdekken. Zo gingen we onlangs op bezoek bij Restaurant Karakter op het Westelijk Handelsterrein. Waar je ook buiten kunt eten als het weer wat minder is. Het Westelijk Handelsterrein heeft namelijk een transparante overkapping waardoor de restaurants hier het hele

Review Juice & Salad Café Amsterdam

Lunchen met een heerlijke salade met producten van eigen boerderij. Dat kan in Amsterdam bij Juice & Salad Café. Ze bestaan al even en timmeren flink aan de weg. Onlangs ging ik er lunchen om zelf eens te proeven hoe dit smaakt. Oprichters Nick & Michiel zijn opgegroeid in de

Review IZAKAYA Amsterdam

Midden in ‘De Pijp’ in Amsterdam is er in hetzelfde pand als het Sir Albert Hotel een Japans pareltje te vinden. Ik heb het over IZAKAYA, een ‘Japanese pub’ waar authentieke gerechten worden geserveerd in een eigentijds jasje. Waar je met elkaar een cocktail drinkt en gerechtjes deelt of uitgebreid

Met je pizza door Pisa

Na een geweldige levensgenieters reis in Toscane met een Italiaanse kookworkshop bij Sandra thuis, een vespatour door het Chiantigebied en de culinaire ontdekkingsreis in Florence loopt de levensgenieters reis helaas op z’n eind. We vliegen vanaf Pisa dus uiteraard brengen we eerst nog een bezoek aan, jawel, de scheve toren

10x citroen in de hoofdrol

In onze fruitschaal liggen altijd 2 citroenen. Zelfs als al het fruit op is, zijn er nog steeds citroenen. Nee, geen nepcitroenen. Echte joekels die constant aangevuld worden, want ik ben verzot op koken met citroen. Soms alleen als lichte smaakmaker of om de smaak meer naar boven te halen.

Francesca’s Food Inspiratie #5

Weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie barstensvol nieuwtjes. Met deze keer veel aandacht voor kookboeken. Maar ook restaurants en nieuwe of favoriete food producten passeren de revue. Deze verdienen stuk voor stuk een plekje op de blog, maar ik kan nou eenmaal niet over alles een uitgebreid artikel schrijven. Vandaar

12 dingen die moeders doen voor het ontbijt

Vanmiddag was ik driftig aan het typen voor de nieuwe Francesca’s Food Flash die vanavond zou verschijnen. Totdat ik op dit artikel op Lifehack stuitte met daarin de 12 dingen die succesvolle mensen doen voor het ontbijt. Ik belandde in een lachstuip en vergeleek het direct met mijn ochtendritueel als

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer