Review IZAKAYA Amsterdam

Midden in ‘De Pijp’ in Amsterdam is er in hetzelfde pand als het Sir Albert Hotel een Japans pareltje te vinden. Ik heb het over IZAKAYA, een ‘Japanese pub’ waar authentieke gerechten worden geserveerd in een eigentijds jasje. Waar je met elkaar een cocktail drinkt en gerechtjes deelt of uitgebreid

Met je pizza door Pisa

Na een geweldige levensgenieters reis in Toscane met een Italiaanse kookworkshop bij Sandra thuis, een vespatour door het Chiantigebied en de culinaire ontdekkingsreis in Florence loopt de levensgenieters reis helaas op z’n eind. We vliegen vanaf Pisa dus uiteraard brengen we eerst nog een bezoek aan, jawel, de scheve toren

10x citroen in de hoofdrol

In onze fruitschaal liggen altijd 2 citroenen. Zelfs als al het fruit op is, zijn er nog steeds citroenen. Nee, geen nepcitroenen. Echte joekels die constant aangevuld worden, want ik ben verzot op koken met citroen. Soms alleen als lichte smaakmaker of om de smaak meer naar boven te halen.

Francesca’s Food Inspiratie #5

Weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie barstensvol nieuwtjes. Met deze keer veel aandacht voor kookboeken. Maar ook restaurants en nieuwe of favoriete food producten passeren de revue. Deze verdienen stuk voor stuk een plekje op de blog, maar ik kan nou eenmaal niet over alles een uitgebreid artikel schrijven. Vandaar

12 dingen die moeders doen voor het ontbijt

Vanmiddag was ik driftig aan het typen voor de nieuwe Francesca’s Food Flash die vanavond zou verschijnen. Totdat ik op dit artikel op Lifehack stuitte met daarin de 12 dingen die succesvolle mensen doen voor het ontbijt. Ik belandde in een lachstuip en vergeleek het direct met mijn ochtendritueel als

Review De Kwartel Den Haag

De eerste keer dat ik door vrienden werd meegenomen naar De Kwartel liep ik licht geïrriteerd door de duinen. Met een baby in de wagen, nog wat gehinderd door post-zwangerschap hormonen en hongerig. Als ik trek heb, word ik sacherijnig en wil ik niet nog eerst 10 minuten door de

De mooiste terrassen van Nederland met smaak!

Waar zijn nou die prachtige terrassen in Nederland waar je ook nog eens fantastisch eet? We gingen op onderzoek uit en vroegen het aan lezers, vrienden en kennissen. Zo kwamen we op deze ultieme lijst uit van de mooiste terrassen van Nederland waar je echt met smaak kunt eten en

Culinair weekend Oostende

Aan de kust van België ligt de vissersplaats Oostende. Hier moet je zijn voor verse vis uit de Noordzee. Maar dat is niet alles. Oostende is namelijk een heel charmant kustplaatsje waar veel te beleven is. Samen met co-blogger Wendy ga ik op onderzoek uit. Het kleinschalige Hotel Ramada is

Op bezoek bij koopeenkoe.nl

Koopeenkoe.nl, jullie hebben er vast al eens van gehoord. Hier bestel je een deel van een koe en weet je precies waar je vlees vandaan komt. “Eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees” is hun devies en daar ben ik het volledig mee eens. Ik was wel benieuwd

Review Restaurant Bidou Amsterdam

Het gezelligste Frans-Italiaanse restaurant van Amsterdam Oost. Zo presenteert Restaurant Bidou zichzelf op hun site. Gezelligheid met Franse en Italiaanse invloeden onder 1 dak, dat ga ik op een doordeweekse avond met grote vriend Tinus uitproberen. Het Beukenplein in Amsterdam is recent flink aangepakt en ik vind het een gezellig

5x zomerse lunch

In de zomer is mijn eetpatroon altijd een beetje van slag. Op warme dagen eet ik meer aan het begin en einde van een dag en moet me er echt toe zetten om ‘s middags te lunchen. Zware dingen gaan er dan absoluut niet in, maar een frisse salade daarentegen…in

Cool Bear – Natuurlijke limonade voor kinderen

Op de Huishoudbeurs maakte ik voor het eerst kennis met Cool Bear. Hun stand stond een beetje verscholen aan de zijkant tussen al het fastfood- en chipsgeweld, maar toch werd ik aangetrokken door het coole beertje wat hun beeldmerk is. Ik mocht proeven en kreeg limonades met de smaken aardbeien-munt

Review Lodge grillpan

Grillen is een enorm lekkere en gezonde manier van koken, omdat je zonder of met weinig olie de lekkerste gerechten kunt klaarmaken. Waarom deed ik dit ook alweer niet vaker? Oh ja, omdat mijn oude (goedkope) exemplaar een tijdje terug is overleden en ik nooit een nieuwe goede grillpan heb

In de keuken van MSC Cruises

Ik geef mijn paspoort af, krijg er een badge voor terug en ga in de richting van de loopbrug. Voor mij doemt de MSC Magnifica op, een 16 verdiepingen tellend cruiseschip uit de vloot van MSC Cruises. Ik kan je verklappen, dat is knap imposant. Het is niet dagelijks dat

Foodelicious Box – delicatessenbox gevuld met passie

Dit wordt mijn eerste review in 2 jaar waarbij ik me niet heb kunnen beheersen voordat ik de foto’s ging maken. De eerste review waarbij ik een doosje met chocolaatjes in 1 dag heb opgegeten. En de amaretti ergens in diezelfde week. Waarbij ik het flesje Crick’s ketchup gelijk al

Dag van nationale rouw

Er zijn momenten dat zelfs ik niet eet. Vorige week donderdag was er een van. Na een mooie dag met food-collega Kim in Apeldoorn hoorden we flarden van een nieuwsbericht op de radio. Een vliegtuig, neergestort, vanaf Amsterdam, boven Oekraïne…we waren gelijk stil. Alles wat daarna gebeurde is al gezegd,

Review The Park Rotterdam

Ik schreef het laatst al, ik word de laatste tijd steeds vaker verrast door de kwaliteit van hotel restaurants. Veel van deze restaurants zijn met een opmars bezig of communiceren het beter naar buiten toe. Zo was ik laatst te gast bij de opening van het nieuwe The Park Rotterdam,

Culinaire ontdekkingen in Friesland

Een aantal weken geleden heb ik een geweldige culinaire trip naar Friesland gemaakt, op uitnodiging van  Beleef Friesland en Fryslân Culinair. Uiteraard gingen we naar Leeuwarden, maar er gebeurde nog zoveel meer. Dat was misschien wel hetgeen me het meeste bijbleef na de trip. Er is zoveel meer in Friesland

Francesca gaat koken met aanbiedingen!

Er is een nieuwe app in Nederland gelanceerd: Koken met Aanbiedingen. Deze app helpt met besparen door dagelijks lekkere, makkelijke en voordelige recepten te plaatsen op basis van de actuele aanbiedingen van alle grote Nederlandse supermarkten. Opgericht door 3 jonge ondernemende heren die zelf alle aanbiedingen doorspitten en op basis

5x Surinaams koken

Door de roots van The Mr. heb ik een klein potje Surinaams leren koken. Ik zeg bewust ‘klein’, want ik ben nog niet toegekomen aan de meesters uit de Surinaamse keuken. Zoals bijvoorbeeld pom, zelfgemaakte roti met lam en bravoe. Die gaan zeker nog komen in de toekomst, daarvoor ga

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca