Waarom je panga uit de diepvries wel kunt eten

Panga is een van de meest veroordeelde vissoorten in de wereld en toch eten we het massaal. Sterker nog, in Nederland was het in 2013 de meest verkochte vissoort. We houden van de pangasius die nu panga heet, omdat het ons niet zo doet denken aan vis. Het is graatvrij,

Foodbloggers TAG – 12 vragen aan Francesca

Ik leer iedere dag weer wat bij in de bloggerswereld. Zo zag ik vorige week op de blog van Brenda Kookt dat er zoiets bestaat als een TAG. Een lijstje met vragen binnen een bepaald thema die een blogger beantwoord. Zo leren jullie ons wat beter kennen. Best leuk dus.

5x zoet met Pasen

Wat zijn de paasdagen zonder zoetigheden. Wij zijn er gek op thuis. Ontbijten, snoepen tijdens de brunch of smullen tijdens de koffie of thee. Je kunt alle kanten op met mijn 5 suggesties voor zoet met Pasen. De keuze wordt nog moeilijk! Ik weet nu al dat ik zelf tijdens

Saturday Brunch in het Conservatorium Hotel

Brunchen in het weekend is ontspannen en gezellig. Je hoeft niet zo vroeg op te staan en je geniet van een combinatie van (luxe) ontbijtgerechten en warme lunchgerechten. En daar mag je ook ongegeneerd een glaasje wijn bij drinken. Ja hoor, wij houden van brunchen thuis. Vroeger als klein kind

10x eieren versieren met kinderen

Eieren versieren en verstoppen, er zijn vele verhalen bekend over het ontstaan. In de oude Germaanse wereld stonden eieren al als teken voor vruchtbaarheid, de Egyptenaren legden ze in de graven en Chinezen verven hun eieren ook al eeuwenlang in de mooiste kleuren. Eieren staan algemeen voor vruchtbaarheid en het

Dilmah – Thee met de ziel van 3 generaties

Afgelopen zaterdag had ik de eer om aanwezig te zijn bij een heel bijzonder evenement in het Amstel Hotel. Die middag was de oprichter van Dilmah samen met zijn zoon en kleinzoon aanwezig om twee zeldzame theesoorten uit Sri Lanka aan te bieden; de Opata Estate Flowery Broken Orange Pekoe

Ik ben er klaar mee – pleidooi voor echt eten

Vandaag een persoonlijke blog. Zonder mooie plaatjes en poespas. Alleen een boodschap die uit mijn hart komt. Ik loop er al langer mee rond en ik moet het een keer kwijt. Ik ben er namelijk klaar mee. Klaar met de hele ubergezonde hype. Met alle zelfbenoemde gezondheidsgoeroes die claimen dat

5x ontbijten met ei

Over een week is het alweer Pasen en dan zijn de eieren niet meer aan te slepen. Wij zijn thuis gek op ontbijten met ei. Gepocheerd, gekookt, scrambled of ‘gewoon’ gebakken op een geroosterd broodje met een beetje mayonaise. Ik heb voor jullie onze favoriete ontbijtjes met ei op een

Top 5 kinderkookboeken

Er zijn tal van kookboeken verkrijgbaar die ons vertellen hoe we nou beter, anders, gezonder en lekkerder voor onze kinderen kunnen koken. Maar wat zijn nou de leukste kinderkookboeken om samen met kinderen te lezen. Van die boeken die je kids inspireren om zelf een kookschort om te binden en

Review kokosbloesemsuiker + recept zandkoekjes

Voor onze periodieke review van de producten van de online biologische supermarkt Ecomarkt was het de laatste maand de beurt aan co-blogger Wendy om 2 producten te testen. In deze blog lees je haar review over kokosbloesemsuiker. En ze heeft een heerlijk receptje voor zandkoekjes zonder geraffineerde suiker voor jullie!

Review De Krat – Echt eten komt uit een kratje

Zo’n 2 jaar geleden was ik net begonnen met bloggen en enorme fan van De Krat. Ik had een wekelijks of tweewekelijks abonnement (weet het niet exact meer) en vond het een prachtig alibi om over te schrijven. Ik schreef wekelijks reviews en recepten, twitterde me een ongeluk erover en

Bootcamp challenge week #3 – Healthclub OpenAir

Yes, ik ben al 3 weken aan het sporten! Nou gaan een aantal van jullie wellicht hard lachen: “alsof het zo bijzonder is dat je 3 weken sport…”. Ja, in mijn geval wel. Meestal ben ik namelijk na 3 weken allang afgehaakt. Heb ik voor mezelf een aantal redenen bedacht

5x snelle en gezonde lente salade

Heerlijk die lente! Ik krijg gelijk weer zin in allemaal salades boordevol groenten en smeuïge dressings. Daarmee kun je eindeloos varieren en het is ook perfect om je restjes mee op te maken. Zo had ik gisteren voor de lunch een salade met raapstelen, wortel, komkommer, avocado, scheutje olijfolie en

Bootcamp challenge week #2 – Crosstraining en meer!

Week 2 van mijn bootcamp challenge met Healthclub OpenAir is alweer achter de rug! Het was een week met weinig bootcamp en veel andere trainingen, dus ik was goed sportief bezig. Maar nu willen jullie natuurlijk weten waarom er weinig bootcamp was. Nou, op donderdag zou ik gaan trainen, maar

Genieten zonder regels bij Ron Gastrobar

Het heeft wat durf nodig om je 2 sterren in te ruilen en opnieuw te beginnen. Ron Blaauw deed het en opende in 2013 Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam. Hij hoefde niet lang zonder te koken, want Michelin waardeerde hem wederom met 1 ster. Het kon ook eigenlijk

Review van de KitchenAid Chopper

Ik ‘chop’ me thuis een ongeluk. Uien, knoflook, noten, pesto’s, you name it en het gaat in het hakmolentje. Ja, ik geef toe, ik gebruik mijn hakmolentje heel vaak. Want dat is makkelijk en zorgt ervoor dat ik doordeweeks sneller klaar ben met koken. Tot een paar weken geleden deed

Francesca’s bootcamp challenge week #1

Vorige week konden jullie lezen over de start van mijn bootcamp challenge. Ik, de a-sportieveling, die de strijd aangaat met alle smoesjes om maar niet te hoeven sporten. Samen met Healthclub OpenAir ga ik 8 weken lang lekker in de buitenlucht trainen met als doel om sporten weer structureel te

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer