Genieten zonder regels bij Ron Gastrobar

Het heeft wat durf nodig om je 2 sterren in te ruilen en opnieuw te beginnen. Ron Blaauw deed het en opende in 2013 Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam. Hij hoefde niet lang zonder te koken, want Michelin waardeerde hem wederom met 1 ster. Het kon ook eigenlijk

Review van de KitchenAid Chopper

Ik ‘chop’ me thuis een ongeluk. Uien, knoflook, noten, pesto’s, you name it en het gaat in het hakmolentje. Ja, ik geef toe, ik gebruik mijn hakmolentje heel vaak. Want dat is makkelijk en zorgt ervoor dat ik doordeweeks sneller klaar ben met koken. Tot een paar weken geleden deed

Francesca’s bootcamp challenge week #1

Vorige week konden jullie lezen over de start van mijn bootcamp challenge. Ik, de a-sportieveling, die de strijd aangaat met alle smoesjes om maar niet te hoeven sporten. Samen met Healthclub OpenAir ga ik 8 weken lang lekker in de buitenlucht trainen met als doel om sporten weer structureel te

Madaga review: great little foods voor kleintjes

Willen we niet allemaal vers koken voor onze kleintjes? Vanaf het moment van het eerste groentehapje, daarna het fruithapje en vervolgens de eerste echte maaltijden? Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar dat vergt wel tijd en creativiteit. Want koken voor baby’s is anders dan voor kinderen die al volledig

Francesca’s bootcamp challenge – day #1

Er zijn heel veel dingen die ik doe in mijn leven, maar sporten komt niet in dat rijtje voor. Ik probeer het wel heel vaak, maar hou er net zo snel weer op. Laten we het rijtje even afgaan: fitnessen (jaren abonnementsgeld betaald zonder zelfs nog te weten waar de

Moleculair koken voor beginners

Tot een paar jaar geleden was moleculair koken alleen nog weggelegd voor de gastronomie. Wie heeft er niet gehoord van de meester van het moleculair koken, Ferran Adrià van het voormalige restaurant El Bulli. En laten we Heston Blumenthal van The Fat Duck niet vergeten. Maar ook dichterbij huis hebben

Review Restaurant Bicken in Amsterdam

Onlangs kwam ik bij toeval bij Restaurant Bicken op de Overtoom terecht. Het restaurant waar we eigenlijk wilden eten bleek gesloten en Bicken was om de hoek. Op een rustige dinsdagavond nestelden we onszelf in een gezellig hoekje aan het raam. Groot was mijn verrassing toen bleek dat ons toevallige

Tip! Hoe eet je met stokjes?

Met stokjes eten, wij doen het regelmatig in restaurants en thuis. Het gaat me nu best goed af, maar in het verleden heeft het vaak voor hilarische taferelen gezorgd. Daar zit je dan, jong en onervaren in een restaurant waar iedereen met stokjes eet en jij hebt geen idee hoe

Francesca plogt! – een dag uit mijn leven #1

Na bloggen en vloggen is er weer iets nieuws in de bloggerswereld…ploggen! Oftewel, een photo blog waarin je je verhaal vertelt aan de hand van heel veel foto’s. Dat kan een persoonlijke plog zijn, een review plog, een hotspot plog of ‘wat je dan ook maar wil’ plog. Ik zie

Flammkuchen en bubbels in de Euromast

Er zijn van die dagen dan doe je weer eens iets bijzonders. Zoals een flammkuchen en bubbels proeverij in de Euromast. Ik bedoel, dat doe je niet wekelijks…maandelijks…jaarlijks…ok, nog nooit gedaan dus. Maar voor alles moet een eerste keer zijn en vandaar mijn volmondige ja toen Twittervriend Kim mij hiervoor

Tip! De leukste manier om eieren te scheiden

Sinds ik begonnen ben met de vrijdag kooktip sturen mijn lezers mij allemaal toffe ‘how to’ filmpjes toe met kooktips. Helemaal leuk en ga daar vooral mee door! Vooral de filmpjes met eieren zijn populair. Klutsen, koken en bakken, jullie doen alles met een ei en kijken er vooral veel

Review In Den Doofpot Leiden

Aangezien mijn vriend een geboren en getogen ‘Leienaar’ is, is het best raar dat we, in de 6 jaar dat wij elkaar kennen, nog nooit bij In Den Doofpot hebben gegeten. Door Leiden Culinair heb ik kennis gemaakt met wat heerlijke hapjes van ze en had me dan ook meteen voorgenomen

Review Bridges Amsterdam

Soms heb je mazzel in het leven. Zo reserveerde ik tijdens de laatste Dining with the Stars een tafel voor 2 bij Bridges in Amsterdam. En vlak voordat we daar gingen lunchen kregen ze een Michelinster. En dan heb je mazzel, in ieder geval in mijn belevingswereld. Bridges is gevestigd

Review Clipper thee

Ik krijg inmiddels enorm veel persberichten in mijn inbox over foodproducten. De een wat interessanter dan de ander en heel soms zit er een persbericht tussen waardoor ik zelf een klein geluksmomentje heb. En dat was het geval toen ik las dat Clipper thee ook in Nederland verkrijgbaar is! Clipper

Speelse broodjes voor kinderen

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik graag met en voor kinderen kook. Niet alleen voor mijn eigen peuter, maar ook voor anderen. Lekker en gezond eten is leuk, maar voordat kinderen zo ver zijn, moet je ze soms wel even een handje helpen. Want het gaat niet altijd

Een kijkje in mijn leven: december 2013

December stond bij ons thuis alleen maar in het teken van koken, eten en uit eten. Het was een heerlijke feestmaand en ik heb er van genoten, maar ik kan even geen feestmaaltijd meer zien 😉 Het is ook een beetje een gekke maand, want als foodblogger ben je al

Francesca Kookt! Flop 10 van 2013

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik snap wel waarom jullie deze recepten het minst bekeken hebben in 2013. De Flop 10 van 2013 kenmerkt zich namelijk door de meest slechte foto’s die ik in 2013 heb gemaakt 😉 Ik heb grinnikend achter de laptop deze

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca