Francesca Kookt! Top 10 van 2013

De laatste dag van 2013, nog een paar uur en we gaan massaal aan de oliebollen, appelbeignets en champagne. En dan is het opeens 2014. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden en waar alles nog open staat. Laat maar komen, ik heb zin in het nieuwe jaar 🙂

Kookworkshop NOBLE Academy met Edwin Kats

In januari 2014 start restaurant NOBLE met de NOBLE Academy. In meerdaagse kookworkshops kunnen amateurkoks de fijne kneepjes van het vak leren. Co-blogger Bo was aanwezig bij de eerste kookworkshop van de NOBLE Academy waar met Patron Cuisinier Edwin Kats een diner werd bereid. Ze vertelt jullie er alles over

10 alternatieven voor ontbijten met brood

Ik wil niet iedere dag ontbijten met brood. Niet zozeer vanwege de koolhydraten of de discussie over tarwe, maar meer omdat ik hou van variatie. Het smaakt me beter en het is gezonder, ik kan geen betere reden bedenken. En hou me ten goede, een donkerbruin broodje met oude kaas…yum!

Fijne kerstdagen!

Lieve foodies, op deze kerstochtend wil ik jullie allemaal een hele fijne kerst toewensen. Hopelijk zitten jullie net zo ontspannen als ik te genieten van een ontbijtje. Ik heb ervan genoten om de afgelopen maanden voor jullie alle kerstrecepten voor te bereiden. Eet er lekker van! Maar belangrijkste blijft om

Alle Francesca Kookt kerstmenu’s op een rij

Het is de dag voor Kerstmis en jullie krijgen geen nieuwe recepten meer van me. Het leek me wel genoeg voor nu 😉 Maar aangezien er zoveel kerstmenu’s de revue hebben gepasseerd, heb ik ze nog wel even netjes voor jullie onder elkaar gezet. Voor de lastminute kerstrecept inspiratie. Maak

De bijzondere groenten van Kwekerij Zonnemaire

Een verlaten landweggetje in Zeeland. We komen aangereden bij een hek, stappen uit en zien een vrouw vrolijk en druk zwaaien naar ons. “Joehoe, ik kom eraan!” En dan opent de poort naar Kwekerij Zonnemaire, het Zeeuwse paradijs van Dieneke Klompe. En ze komt ons lachend tegemoet. Het leven van

Francesca’s Food Inspiratie #2

De tweede editie van Francesca’s Food Inspiratie is een feit! Met daarin de laatste nieuwtjes op het gebied van food, drinks, kookboeken, hotspots en ander foodgerelateerd nieuws. En de persberichten en mails vlogen me de afgelopen weken om de oren. Zo vlak voor de feestdagen wil iedereen nog wel een

Review APARTT.e Taste on a Stone

Onlangs ben ik aanwezig geweest bij de introductie van het nieuwe concept APARTT.e Taste on a Stone. APARTT Eten & Drinken is gelegen aan de Blaak, in de oude haven van Rotterdam. De ingang onder de kubuswoningen van architect Piet Blom verdoezelt wat een geweldige locatie dit is, inclusief groot

Tentoonstelling ‘For the love of chocolate’

Wat zou een wereld zijn zonder chocolade? Ik heb het me afgevraagd toen ik bij de opening was van de tentoonstelling ‘For the love of chocolate’ in Het Scheepvaartmuseum. Want chocolade is overal en zo ontzettend lekker. Maar als je in de wereld van cacaoproductie duikt dan schrik je best

Italiaans kerstmenu

Ik ben een grote liefhebber van de Italiaanse keuken. Je kunt me er voor wakker maken zeg maar. Dus waarom niet een Italiaans kerstmenu dit jaar! Met antipasti, primo, secondo en dolce. Zoals een Italiaan het graag ziet. En veel is al voor te bereiden en dat maakt het tot

10x De lekkerste recepten voor sinterklaasavond

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nog even en dan is het sinterklaasavond. Bij ons thuis vieren we het altijd uitgebreid met de kids. Vooral de spanning en magie van Sinterklaas is bij ons belangrijk, de hoeveelheid cadeautjes wat minder. Maar het eten des te meer! Daarom heb ik voor jullie 10 van mijn lekkerste recepten

Pizzarette review

Hou jij van pizza? En helemaal van écht verse pizza’s die net uit de steenoven komen? Lees dan vooral verder, want het water zal je in de mond lopen! Toen ik de vraag kreeg of ik samen met Francesca de Pizzarette wilde testen, heb ik gelijk JA geroepen. Want oh

Seizoensgroenten november

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Francesca’s Food Inspiratie #1

Ik krijg heel vaak persberichten binnen van nieuwe producten die gelanceerd zijn, oude producten in een nieuw jasje, openingen van nieuwe restaurants en ander food nieuws. Soms vind ik dingen wel interessant, maar wil ik er niet een hele blog aan wijden. En ik vind het ook niets om jullie

Chocolate Company Amsterdam

Recentelijk opende de Chocolate Company zijn deuren aan de Rijnstraat in Amsterdam. En de naam verraadt al een hoop, want zodra je binnen komt gaat het alleen nog maar over chocolade. En wat voor chocolade…iedere chocolade addict zou hier voor gaas gaan! Bij de opening kon ik niet aanwezig zijn,

De rol van de vrouw in onze voedselcultuur

Gistermiddag zat ik naast een bijzonder aardige man te eten bij Ron Blaauw. Ik kende hem niet, heb niet eens zijn naam gevraagd tijdens de lunch (sorry daarvoor), maar we hebben heerlijke gesprekken gevoerd. Over onze voedselcultuur, slow food, dat we zo weinig tijd aan gezonde en echte voeding besteden

Seizoensfruit oktober

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Seizoensgroenten oktober

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Review Bo&Ro Zoetermeer

Ik woon al aardig wat jaren in Zoetermeer en in die jaren heb ik vaak goede berichten gehoord over Restaurant Bo&Ro. Ik ben er zelf ook wel eens wezen eten (jaaaren geleden) en dat was naar volle tevredenheid. Maar op de een of andere manier ben ik er daarna nooit

Gastblog: Opvoeden begint met voeden

Voedsel is dé brandstof die kinderen nodig hebben om gezond op te groeien. Jonge kinderen zijn daarvoor aangewezen op de zorg van ouders. Zij bepalen wat er gegeten wordt en leggen daarmee de basis voor een (on)gezond eetpatroon. Maar, hoe klein kinderen ook zijn, ze laten zich niet alles in

Vakantie!

Het is zo ver. Francesca gaat een paar weken niet koken, maar genieten van een welverdiende vakantie. In de Portugese zon, met mijn 2 mannen, een glaasje wijn en heerlijk eten wat voor me klaargemaakt wordt in plaats van dat ik zelf aan het koken ben. En daar ben ik

Koken met kliekjes – de beste tips

“Ik denk dat je veel mensen kunt inspireren met tips en trucs over kliekjes icm groenten. Vb gezinnen, studenten ed.” Deze inzending op de You’re in Food Charge rubriek kreeg ik van Ry via Twitter. Ik vond dit een heel interessant onderwerp omdat we er dagelijks mee te maken hebben.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca