Tapas kerstmenu: Kerstdiner met kleine hapjes

Samenwerking – Na het vegetarische kerstmenu van afgelopen week is het tijd voor mijn tweede kerstmenu van dit jaar en dat is een tapas kerstmenu met maar liefst negen verschillende kersthapjes geworden! Maak kennis met een feest aan smaken dat wel opgediend worden in kleine gangen, maar zonder dat iedereen

Vegetarisch kerstmenu: 4 gangen vol verrassingen

Samenwerking – Dit jaar ga ik jullie trakteren op vier complete kerstmenu’s in verschillende thema’s. Maak kennis met mijn vegetarische kerstmenu waar ik super trots op ben. Omdat de gerechten zo feestelijk, de smaken zo mooi in balans en de gerechten stuk voor stuk goed voor te bereiden zijn. Uiteraard

Wat is piment en wat kun je ermee?

“Hoi Francesca, wat is piment, heeft het een specifieke smaak en kan ik het ook vervangen door bijvoorbeeld nootmuskaat of kruidnagel?” Deze vraag krijg ik steeds vaker en dat is ook niet heel gek, want ik gebruik veelvuldig piment in mijn recepten. Dus ik vond het tijd om deze vraag

25x Herfstrecepten van zoet tot hartig

Op mijn blog vind je ontzettend veel lekkere herfstrecepten. Het najaar is op culinair gebied een van mijn favoriete seizoenen. Er zijn zoveel lekkere ingrediënten waar je mee kan koken! In dit artikel vertel ik je wat herfstgroenten precies zijn, hoe je de smaken kan combineren en met welke 25

Zo verspil je nooit meer gekookte rijst

Als we nooit rijst zouden koken, zou er ook vrijwel geen rijst worden verspild. Want in gedroogde vorm is rijst ontzettend lang houdbaar, jaren zelfs. Vooral als je het goed droog, liefst in goed afgesloten potten of zakken, bewaard. Maar gekookte rijst is een heel ander verhaal. Eenmaal bereid is

5x Tex Mex gerechten voor de vrijdag

Ben je net als ik ook zo dol op de Tex Mex keuken? Dan ga je blij worden van dit artikel met mijn 5 favoriete Tex Mex gerechten voor de vrijdag! Stuk voor stuk ultiem comfort food, alhoewel ik bijna alle gerechten uit deze keuken wel vind passen binnen deze

5 heerlijke recepten met appel

De appel is een fantastisch product! Je kan er zoveel kanten mee op en de lekkerste recepten mee maken. Zoet of hartig, het is maar net waar jij trek in hebt. Vanaf september begint het grote Nederlandse appelseizoen weer. Mijn favoriete appelrassen Elstar, Maribelle en Boskoop (die je misschien ook

Samen eten #6: Koken tijdens de Ramadan met Hilal

Afgelopen maand was de Ramadan en ik heb voor het eerst in mijn leven een dag gevast. Op verzoek van Jessey, ons oudste kind, die graag een dag wilde ervaren hoe dat is. Dus wij gevast, mijn Mr. ook die er wel ervaring mee heeft, en ik vond het uiteindelijk

Samen eten #5: Snel Surinaams koken met Sandra

Zodra iemand bij mij aankomt met kant-en-klare Surinaamse producten en gerechten begin ik vrijwel direct te fronsen. Tot op heden is er weinig van succesvol bij ons thuis door de smaaktest gekomen en was ik geen ster in snel Surinaams koken. Tot ik de specerijenpasta’s van Sorgh & Hoop ontdekte,

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer