Half jaar later: Hoe gaat het nu met afvallen?

Ik had het beloofd aan jullie, alweer een half jaar geleden, dat ik nog eens een update zou schrijven over hoe het gaat met mijn afvalrace. Maar eigenlijk is afvallen niet het juiste woord ervoor. Ik ben gewoon bewuster gaan leven, met name bewuster geworden van alles wat ik in

Zo organiseer ik een gróte verjaardag thuis

Regelmatig komt het bij ons voor dat er een verjaardag in de planning staat waar 30, 40, 50 of soms wel meer mensen bij aanwezig zijn. De exacte hoeveelheid is vooraf nooit helemaal bekend, want je weet niet wie er spontaan besluit ook nog te komen. Zo werkt dat bij

Bloggende mama: Daten op donderdagmiddag

Met een huis vol kleine kinderen, verplichtingen en verwachtingen vergeet je nog weleens dat je er als partners ook nog bent. Twee volwassen mensen die elkaar leuk vinden en zich nog kunnen herinneren hoe het was toen ze vroeger alle tijd van de wereld hadden. Die spontaan besloten om op

Parels uit de Oosterschelde

De Oosterschelde is een kunstig stukje natuur dat niet alleen prachtig is om te zien, maar ons ook heel veel lekkers te bieden heeft. Samen met enkele chefs die aangesloten zijn bij Jeunes Restaurateurs (JRE) gingen we op pad, op (be)zoek naar de pareltjes uit de Oosterschelde. Een uitje naar

Waarom je van diëten doodongelukkig wordt

Eerst maar eens een persoonlijk verhaal voordat ik Jonathan aan het woord laat over diëten en waarom die niet werken. Want waarschijnlijk geloof je niets van zijn verhaal zoals ik dat vroeger, in de tijd dat ik keihard aan het diëten was, ook niet deed. Zolang ik me kan herinneren

Hoeveel suiker eet ik eigenlijk per dag?

Samenwerking – Door mijn samenwerking met het Diabetes Fonds én hun Suiker Terugroepactie ben ik zelf ook weer kritischer naar mijn voeding gaan kijken. Ik realiseerde me dat ik eigenlijk nooit heb bijgehouden hoeveel suiker ik zelf per dag eet. Dan heb ik het niet over het totaal aan kcal

Eetdagboek #11: Pasen, friet en Eetkalenders

Het waren goedgevulde dagen afgelopen week met Pasen, werk, kinderen en leuke dingen. Oftewel…tijd weer voor een nieuw eetdagboek! Maandag We hebben dit jaar met Pasen echt niets uitgespookt. Geen paasontbijt, -brunch of andere activiteiten. Heerlijk vonden we het om een keer niets te hoeven plannen. Dat zal vast te

Geproefd #3: Van echte roti tot niet echte-boter

Er is weer veel geproefd in huize Kookt de afgelopen maanden en ik vond het tijd worden voor een nieuwe editie van Geproefd. In deze editie ontdek ik onder andere jam met minder suiker, onbekende specerijen, smaakvolle tomaten en proeven mijn kids ook mee. Pip & Nut notenpasta’s Alle potjes

Bloggende mama: Pizza in een doos is soms ook goed

Hij kan lopen en snel ook. Een paar dagen voor zijn eerste verjaardag stond hij op en is nooit meer gaan zitten. Meneertje weet precies waar alles te vinden is. Zodra hij de keuken inloopt en al ‘etuh’ vragend rondstapt, weet ik al hoe laat het is. Nu moet er

Eetdagboek #10 – Een week lang groente

Afgelopen week was het de Week Zonder Vlees en wij deden daar als gezin aan mee. Dat ging niet zonder gepruttel vooraf. Want dat ik het een goed idee vond voor wat extra bewustwording betekende niet dat mijn mannen dat ook zo zagen. Maar ze deden toch mee en dat

Review KitchenAid Artisan Mixer

Ik ben jaren op zoek geweest naar de ideale keukenmachine voor thuis. In die zoektocht had ik een belangrijke eis, de machine mocht namelijk niet te veel plaats innemen op mijn aanrecht. Daar ben ik lastig in, want eigenlijk hou ik niet zo van apparaten op mijn aanrecht. Dus het

Eetdagboek #9: Het was een magische week

Het is vrijdag terwijl ik mijn eetdagboek van vorige week pas voor jullie aan het schrijven ben. En dat heeft alles te maken met twee verstandskiezen die afgelopen maandag bij me zijn getrokken. Ik dacht maandagmiddag nog dat ik dat wel even fluitend zou fiksen, maar niets was minder waar.

Dominique zegt gedag

Jeetje, ik weet even niet zo goed waar ik moet beginnen. Misschien hebben jullie het nieuws al voorbij zien komen. Vandaag is officieel mijn laatste werkdag bij Francesca Kookt. En voordat ik daar allerlei dingen over ga zeggen, wil ik allereerst jullie allemaal bedanken. Bedankt voor deze waanzinnige tijd die

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca