Een heerlijk voorgerechtje of amuse wat ontzettend simpel te maken is. Dat zijn deze vijgen met geitenkaas en pistache. Het geheime ingrediënt is een balsamico azijn van uitmuntende kwaliteit. Bijvoorbeeld de 9 jaar oude balsamico met vijgenpuree van Foodelicious. Zorg er ook voor dat je goede kwaliteit geitenkaas en pistachenoten hebt. Dit recept valt of staat met de pure smaak van de ingrediënten. Maar ach, dat is met koken eigenlijk altijd het geval. Succes verzekerd met dit heerlijke hapje!
Wat je nodig hebt voor 6 personen
– 6 vijgen, rijp
– 1el pistachenoten, ongezouten
– 100gr geitenkaas
– 1el goede kwaliteit balsamico azijn
– zwarte peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 10 minuten
Halveer de vijgen (met steeltje en al) in de lengte en leg ze op een bordje. Als de vijgen iets te bol zijn aan de onderkant dan snijd je er een dun plakje af zodat ze niet omvallen.
Hak de pistachenoten grof. Verkruimel de geitenkaas en leg een hoopje op elke vijg. Strooi hier met beleid wat gehakte pistachenoten over en sprenkel de balsamico erover. Als laatste een snufje gemalen zwarte peper en serveer direct.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.