Vis taco’s met avocado

Ik ben gek op taco’s, maar ik maak ze eigenlijk bijna nooit. Terwijl het zo leuk is om te eten. Allemaal verschillende ingredienten die samen tot een smaakexplosie in je mond leiden. Dus het werd van de week echt weer tijd voor taco’s. Maar deze keer eens met vis en …

Ik ben gek op taco’s, maar ik maak ze eigenlijk bijna nooit. Terwijl het zo leuk is om te eten. Allemaal verschillende ingredienten die samen tot een smaakexplosie in je mond leiden. Dus het werd van de week echt weer tijd voor taco’s. Maar deze keer eens met vis en daarbij maakt het niet uit welke witvis je gebruikt. Nog lekkerder is het als je de vis nog een paar uur in de pakketjes laat marineren, de smaak wordt daardoor nog intenser. Schijnt de zon buiten en ga je de BBQ opstoken? Dan kun je de pakketjes ook daarop leggen, de andere ingredienten zet je alvast klaar en daarna kun je heerlijk genieten van je vis taco’s.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1tl (gerookt) paprikapoeder
– 1tl bruine basterdsuiker
– 1tl oregano
– 1tl gemalen komijnzaad
– 2el olijfolie
– zout
– peper
– 2 rode (punt) paprika’s, grove stukken
– 4 witvisfilets (naar keuze)
– 1 rode peper, zonder zaadlijst
– 200ml crème fraîche
– 8 takjes koriander
– 2el vers citroensap
– 1 sjalot
– 8 tacoschelpen (of 12)
– 100gr gemengde sla
– 2 avocado, in repen
– 16 cherrytomaatjes, gehalveerd

vis-taco-s-met-avocado-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 20 minuten

Meng knoflook, paprikapoeder, suiker, oregano, komijnzaad en olijfolie in een kommetje. Breng op smaak met zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 4 grote stukken aluminiumfolie op je aanrecht. Verdeel de paprika erover (in het midden). Smeer de vis in met de marinade en leg op de paprika. Schep overgebleven marinade erover. Vouw de pakketjes dicht (laat eventueel nog marineren) en zet 20 minuten in de oven.

Maal de rode peper met crème fraîche, koriander, limoensap en sjalot fijn in de keukenmachine. Pulseer tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de tacoschelpen tegelijkertijd met de vis in de oven. Haal de vis uit de oven, snijd in grove stukken en meng met de paprika. Serveer met de tacoschelpen, sla, avocado, tomaat en saus.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer