Zelf een visburger maken is vooral heel lekker, maar ook ontzettend makkelijk! Want met duurzame vis uit blik heb je de burger in een handomdraai gemaakt. Deze keer besloot ik om een visburger met makreel te maken en voegde daar onder andere nog wat ansjovis, rode ui, maïs en koriander aan toe. Wat een heerlijke combi is en binnen 5 minuten zijn ze gemaakt. Het eindresultaat past helemaal bij de nazomer, ziet er toch geweldig fris en vrolijk uit, zo’n mooie visburger?
Nu weten jullie inmiddels wel dat ik bij vis altijd let op duurzaamheid. Daarom koop ik alleen visproducten in blik die het MSC-label hebben. MSC is een wereldwijde organisatie die samenwerkt met vissers, de visverwerkende industrie en -handel, wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en de consument om de meest milieuvriendelijke keuze voor vis en visproducten te promoten. De MSC heeft in samenwerking met verschillende wetenschappers en visserijdeskundigen van over de hele wereld een standaard ontwikkeld voor duurzaam gevangen vis en een standaard voor de traceerbaarheid in de visketen. De Princes producten die ik standaard in mijn voorraadkast heb staan en waar ik deze visburgers mee heb gemaakt hebben ook dit label en dan weet je dat de vangst op de meest duurzame wijze is gedaan.
Ingrediënten
- 2 blikjes 250 gr Princes makreel snack in tomatensaus MSC
- 1 blikje 46 gr Princes ansjovisfilets in olijfolie MSC
- ½ rode ui, gesnipperd
- 75 gr maïskorrels uit blik, uitgelekt
- 120 gr panko, Japans broodkruim
- handje verse koriander, fijngehakt
- zwarte peper
- 4 harde afbakbroodjes, naar keuze
- 1 kropje baby Romaine sla
- 1 avocado
- sap en rasp van 1/2 limoen
- zout
- 125 gr zure room
- bakolijfolie
Aan de slag!
- Roer de inhoud van de blikjes makreel snack los met een vork. Snijd 4 ansjovisfilets fijn en meng met de makreel, rode ui (houd hier 1 tl van achter), maïs, panko en koriander in een kom. Breng op smaak met zwarte peper. Omdat aan de makreel snack al zout is toegevoegd en je ook ansjovis gebruikt is het niet nodig om extra zout toe te voegen.
- Vorm met je handen vier gelijke, platte burgers van het mengsel en druk goed aan. Leg ze op een plat bord, dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
- Bak in de tussentijd de broodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal 4 blaadjes los van het kropje sla, was en droog.
- Prak het vruchtvlees van de avocado grof met de theelepel rode ui die je had achtergehouden, een kneepje limoensap, peper en zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Hou je van koriander? Voeg dan hier ook nog wat koriander aan toe.
- Roer de zure room los met de rasp van een ½ limoen en een snufje zout. Zet tevens afgedekt in de koelkast.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk er een scheut bakolijfolie in. Bak de visburgers op middelhoog vuur. Bak 5 minuten voordat je de burger met een spatel rustig omdraait en nog 5 minuten bakt. Deze burgers scheuren snel, dus wees lief voor ze ;-). Laat daarna nog 2 minuten rusten buiten de pan.
- Beleg de broodjes met een blaadje Romaine sla en leg hierop een burger. Top met de avocadospread en een lepeltje van de zure room, serveer direct.
Notities
- Met dit recept maak je 4 visburgers als hoofdgerecht.
- Bereiding: 20 minuten + koelen 30 minuten.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious