Viscuisine met krieltjes uit de Airfryer

Wie kent ‘m niet, de viscuisine uit de diepvries. Even in de oven en je bent klaar, maar zelfgemaakt is deze vele malen lekkerder. En naast de oven kun je de Italiaanse viscuisine ook in de Airfryer bereiden. Een zalig gerecht en door de toevoeging van krieltjes heb je gelijk …

Wie kent ‘m niet, de viscuisine uit de diepvries. Even in de oven en je bent klaar, maar zelfgemaakt is deze vele malen lekkerder. En naast de oven kun je de Italiaanse viscuisine ook in de Airfryer bereiden. Een zalig gerecht en door de toevoeging van krieltjes heb je gelijk een volwaardige maaltijd. Die ook nog eens snel klaar is.

Je kunt het gerecht ook bereiden in de oven uiteraard. Ik heb dat zelf nog niet getest, maar ik zou de krieltjes eerst 15 minuten op 200 graden voorgaren en daarna de vis en saus toevoegen. Nog 15 minuten in de oven en daarna even testen of de krieltjes helemaal gaar zijn voordat je aan tafel gaat.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

    • 250 gr voorgegaarde krieltjes
    • bakolijfolie
    • 5 cherrytomaten, in vieren gesneden
    • ¼ rode paprika, in kleine blokjes
    • ¼ groene paprika, in kleine blokjes
    • 1 el kwark
    • ½ bol mozzarella, in kleine stukjes
    • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
    • ½ tl oregano
    • ½ tl paprikapoeder
    • zout
    • zwarte peper
    • 1 moot kabeljauw (of andere witvis) van 200 gram (gelijke dikte en ontdooid)

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Meng de krieltjes met 1 tl bakolie en een snufje zout. Bak de krieltjes 6 minuten in het mandje.

2. Meng de cherrytomaten, paprika, kwark, mozzarella, Parmezaanse kaas, oregano, paprikapoeder, snufje zout en peper en 1 tl bakolie door elkaar in een kom.

3. Schep de krieltjes uit het mandje en bekleed deze daarna met een vel bakpapier. Leg de moot kabeljauw in het midden en schep hierover het mengsel. Leg de krieltjes rondom.

4. Zet de Airfryer weer aan en bak nog circa 14 minuten op 180 graden. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de kabeljauw. Controleer de garing in het midden, maar bak niet te lang door. Dat is zonde van de vis. Serveer direct.

Tip: Eet je met 4 personen? Gaar dan 500 gr krieltjes voor en verdubbel de rest van de ingrediënten. De vis en krieltjes kun je in 2 delen bakken.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer