4.25 van 12 stemmen

Vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle

40 minuten
Hoofdgerecht
Vis

Visliefhebbers opgelet! Vandaag zet ik een heerlijk vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle op het menu. Die eigenlijk heel spontaan ontstond toen ik nog wat groenten en zalm over had en daarmee iets lekkers wilde maken. Gecombineerd met onder andere tagliatelle, visconserven, kruiden en specerijen uit de voorraadkast werd het …

Visliefhebbers opgelet! Vandaag zet ik een heerlijk vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle op het menu. Die eigenlijk heel spontaan ontstond toen ik nog wat groenten en zalm over had en daarmee iets lekkers wilde maken. Gecombineerd met onder andere tagliatelle, visconserven, kruiden en specerijen uit de voorraadkast werd het een heerlijk vispotje. Geniet ervan.

Nog even voordat we gaan koken. Ik heb maar weer eens de afkorting MSC terug laten komen in mijn ingrediëntenlijst. Ken je dit keurmerk (nog)? Als je MSC ziet op de verpakking dan weet je dat de vis duurzaam gevangen is. Voor mij essentieel als ik vis koop. Je kunt trouwens ook het keurmerk ASC zien, dat is het keurmerk voor duurzame kweek. Beide belangrijk om op te letten. Zo, en nu gaan we aan de slag.

Meer recepten met zalm? Kijk dan ook eens op deze pagina.

Ingrediënten

  • 1 blikje (50 gr) MSC ansjovis in olijfolie
  • 2 blikjes (totaal 320 gr) MSC tonijn in olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 2 uien, in dunne, halve ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 4 puntpaprika’s (ik had 2 puntpaprika’s, 1 rode en 1 groene paprika), in dunne reepjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 trostomaten, in blokjes
  • 2 tl gerookt paprikapoeder, zoet
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 200 gr verse MSC of ASC zalm, in blokjes
  • handje verse dille
  • serveer erbij: beetgaar (al dente) gekookte tagliatelle

Aan de slag!

  • Open de blikjes ansjovis en tonijn en laat de olijfolie eruit lekken. Van deze olie ga je zo 2 - 3 flinke eetlepels gebruiken om alles lekker in te bakken. De ansjovisfilets prak je fijn met een vork en de uitgelekte tonijn zet je klaar in een bakje.
  • Verhit een braad-/stoofpan en fruit de geprakte ansjovisfilets met de knoflook aan. Een minuut of 2 tot het goed gaat geuren.
  • Voeg de uien, bleekselderij en wortel toen en bak 5 minuten op niet te hoog vuur terwijl je regelmatig roert.
  • Roer de reepjes paprika en tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de stukjes tomaat, tonijn, gerookt paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe en roer goed door. Zet de deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen.
  • Doe daarna de blokjes zalm erbij en laat nog 5 minuten pruttelen. Proef en voeg eventueel nog zout of peper toe als je iets mist, maar ik vond de smaak zo helemaal top.
  • Serveer het vispotje met de gekookte tagliatelle en garneer royaal met fijngehakte dille.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 40 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer