Een week vol comfort, kleur en smaak! In dit Voedzaam Genieten Weekmenu draait het om verwarmende gerechten, frisse contrasten en pure smaken. We starten met een ovengerecht vol smaak, genieten van een kleurrijke poké bowl en sluiten het weekend af met een heerlijke gebakken havermout met een verrassing in het midden. Een mooie mix van voedzaam en genieten, precies zoals ik het graag zie!
Ik hoop dat je weer veel inspiratie uit dit weekmenu haalt. Laat me weten welke gerechten jij gaat maken! Fijne week en eet smakelijk, liefs Francesca
Maandag
Gnocchi uit de oven met honingtomaten en gekaramelliseerde ui
Een ovengerecht vol smaak en gemak! De combinatie van zoete honingtomaten, zachte gnocchi en gekaramelliseerde ui zorgt voor een heerlijk comfortfoodgerecht. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Dinsdag
Poké bowl met teriyaki zalm en zoetzure groenten
Een voedzame en frisse maaltijd vol kleur en smaak! Maak de poké bowl extra voedzaam door zilvervliesrijst of quinoa te gebruiken als basis. De zoete teriyakisaus en knapperige zoetzure groenten zorgen voor een heerlijke balans.
Meer zalm recepten vind je hier.
Woensdag
Chili van geroosterde groenten met bruine bonen
Deze vegetarische chili zit boordevol geroosterde groenten en bruine bonen voor een diepe, rijke smaak. Een verwarmend gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Lekker met wat zilvervliesrijst of volkoren flatbread of naan erbij.
Donderdag
Gezonde bami met kip en groenten
Een voedzame versie van een klassieker! Deze bami is rijk aan groenten en licht gekruide kip, waardoor het een gezonde, maar smaakvolle maaltijd is. De volkoren spaghetti zorgt voor extra vezels.
Vrijdag
Vegetarische curry met kikkererwten en spinazie naans
Deze romige curry met kikkererwten en spinazie is voedzaam en verwarmend. Serveer met de zelfgemaakte spinazie naans of kant-en-klare naan om het gerecht helemaal af te maken. Wil je meer pit? Voeg dan extra chilivlokken toe!
Meer curry recepten vind je hier.
Zaterdag
Lauwwarme lunch salade met sperziebonen, wilde zalm en dille
Een lichte, maar vullende lunch met frisse smaken. De sperziebonen zorgen voor een knapperige bite, terwijl de wilde zalm en dille een heerlijke combinatie vormen. Perfect als voedzame lunch in het weekend! En als je ‘m op zondag maakt, kun je maandag ook nog een portie meenemen naar kantoor.
Zondag
Gebakken havermout met een kern van pure chocolade
Ontbijten met een toetje? Waarom niet! Deze gebakken havermout is krokant van buiten en heeft een smeuïge kern van pure chocolade. Ideaal voor een luie zondagochtend. Ik maakte ‘m in de Aifryer, maar je kunt ‘m natuurlijk ook in de oven bakken, dan heb je alleen wat langer nodig.
Meer gezonde ontbijtrecepten vind je hier.
Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.