Wanneer je mij een bordje pasta met garnalen voorschotelt ben ik al snel blij. Gelukkig delen mijn mannen deze mening en daarom eten we het geregeld thuis. In dit recept voor volkoren fusilli met garnalen en avocado voegde ik nog wat spinazie en cherrytomaten toe. Door het gerookte paprikapoeder krijgt de smaak meer diepgang, voeg gerust nog wat chilipeper toe voor meer pit.
Nog een tip voor als je bij IKEA bent. Daar verkopen ze in de vriezer ongepelde MSC-garnalen die echt super lekker zijn, deze gebruikte ik ook voor dit gerecht. Maar iedere gepelde of ongepelde garnaal werkt!
Ingrediënten
- 400 gr volkoren fusilli pasta, of andere korte pasta
- 1 rode ui, gesnipperd
- bakolijfolie
- zout
- 500 gr garnalen, gepeld of ongepeld naar keuze
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 rijpe avocado, in blokjes
- melk
- 100 gr bladspinazie
- 200 gr cherrytomaten, gehalveerd
- witte peper
- 10 sprietjes bieslook, fijngehakt
Aan de slag!
- Kook de volkoren fusilli pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. Bewaar een kopje kookvocht.
- Verhit een hapjespan en fruit de ui 2 minuten in 1 eetlepel bakolijfolie met een snuf zout. Voeg de garnalen en gerookt paprikapoeder toe en bak een paar minuten tot de garnalen roze zijn. Schep daarna uit de pan.
- Schep de blokjes avocado in de pan met een scheutje melk en roer de bladspinazie en cherrytomaten erdoor. Verwarm 5 minuten en breng goed op smaak met peper en zout.
- Roer de fusilli en garnalen erdoor en verwarm. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
- Serveer in diepe borden en garneer met bieslook.
Notities
- Dit recept is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 20 minuten.
Recept & fotografie: Francesca