Ik wilde al heel lang eens smokey beef taco’s maken. Met als basis gekruid gehakt wat je bakt en laat stoven in een heerlijke tomatensaus totdat het helemaal smeuïg wordt. Hiermee vul je vervolgens soft tortilla’s, samen met ijsbergsla, radijsjes, salsa, zure room, jalapeños én grof verkruimelde tortilla chips. En dat is me toch lekker!
Ik heb ze thuis alvast verrast!
Het is bij al mijn recepten essentieel dat mijn kritische smaakpanel thuis de gerechten proeft en goedkeurt. Nou, dat kwam meer dan goed. Ik heb ze enorm verrast met mijn smokey beef taco’s, ze vonden ze heerlijk. En Jessey heeft me bijna al vergeven voor de jalapeño peper die ik per ongeluk aan zijn exemplaar had toegevoegd…haha, sorry kind. En dat is gelijk een goede tip voor jullie: kinderen kunnen deze smokey beef taco’s perfect eten, maar laat de jalapeños voor hen maar weg ;-).
Maar zonder dollen, iedereen was dol op de taco’s. Hieronder vind je het complete recept, want het is te lekker om niet te delen. En goed om te weten: je kunt deze smokey beef taco’s ook perfect met vegetarisch gehakt maken!
Ingrediënten
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- bakolijfolie
- 500 gr rundergehakt, of vegetarisch gehakt
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- 2 tl gerookt paprikapoeder, sweet
- 100 ml water
- 200 gr tomato frito
- 10 radijsjes
- 8 Santa Maria Mini Soft Tortilla’s
- 75 gr ijsbergsla, gesneden
- 125 gr sour cream, losgeroerd
- 1 potje Santa Maria Taco Sauce Mild
- 8 cherrytomaten, in kleine partjes
- 1 verse jalapeño in dunne ringetjes of 1 potje Santa Maria Green Jalapeño
- handje Santa Maria Cheese Tortilla Chips
- handje verse koriander, grof gehakt
Aan de slag!
- Verhit een hapjes- of braadpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie.
- Voeg het gehakt toe samen met de seasoning mix en het gerookte paprikapoeder. Rul het gehakt gaar.
- Roer het water en de tomato frito erdoor en laat 15 - 20 minuten pruttelen zonder deksel tot het vocht voor het grootste deel is verdwenen. Maar laat het niet droog worden.
- Snijd in de tussentijd de radijsjes in flinterdunne plakjes.
- Tip: Je kunt ook een snelle zoetzuur maken terwijl je het gehakt bakt. Meng 50 ml appelciderazijn met 25 gr suiker, 1 eetlepel water en een snufje zout en voeg daar de plakjes radijs aan toe. Laat dit staan tot het gehakt klaar is.
- Verwarm iedere tortilla wrap circa 30 seconden per kant in een hete, droge koekenpan tot ze iets bruine worden. Vouw ze daarna als een taco en zet ze tegen elkaar aan, rechtop in een grote schaal (denk aan een ovenschaal met hoge rand). Zo kun je ze straks allemaal makkelijk vullen.
- Vul iedere soft taco voor 1/3 met ijsbergsla, een royale hoeveelheid van de smokey beef, wat lepeltjes sour cream en taco sauce. Garneer met plakjes radijs (eerst even afgieten als ze in het zoetzuur liggen), partjes cherrytomaat en plakjes jalapeño (naar wens en doe maar niet bij kinderen). Verkruimel wat tortilla chips en strooi dit erover samen met grof gehakte koriander.
- Serveer de smokey beef taco’s direct en geniet!
Notities
- Met dit recept maak je 8 smokey beef taco’s.
- Bereiding: 45 minuten.
Verspillingsvrij tip: Je houdt nog ijsbergsla, cherrytomaten en radijsjes over. Deze kun je met elkaar mengen tot een salade. Voeg eventueel nog wat zwarte of kidneybonen, maïskorrels en blokjes avocado toe en je hebt een heerlijke salade als bijgerecht. En de tortilla chips die over zijn mogen natuurlijk ook op tafel erbij!
Recept: Francesca Fotografie: DeedyLicious