Francesca’s Weekmenu #220 – Herfstige bonen

Hoe vaak eet jij bonen in de week? Het advies is om minstens één keer in de week peulvruchten te eten en dan met name bonen zoals bruine, witte en zwarte bonen, kapucijners, kievitsbonen (borlotti), limabonen, linzen, kikkererwten, kidneybonen, lupinebonen en sojabonen. Dit is goed voor je lichaam en bonen

Francesca’s Weekmenu #219 – Bonte mix van smaken

Mijn eerste werkweek zit er weer op! En het was toch wel een beetje afzien, maar veel minder dan voorgaande jaren doordat ik mezelf nu de kans heb gegeven om rustiger op te starten. Het schrijven ging alleen nog niet best, maar langzaam begint de creatieve energie weer te stromen.

Francesca’s Weekmenu #218 – Dag zomervakantie!

Daar ben ik weer, terug van onze zomervakantie. Met gelijk maar een ‘normaal’ weekmenu. Of noem het een ‘iets meer in balans’ weekmenu. Maar eigenlijk ook gewoon een ‘heel lekker’ weekmenu. Nou, geniet ervan ;-). Maandag Vandaag is het de eerste schooldag van onze oudste, hij gaat alweer naar groep

Francesca’s Weekmenu #217 – De zon is weer terug

De zon laat zich weer flink zien de komende dagen en daar heb ik me door laten inspireren voor het nieuwe weekmenu. Met allemaal lichte, vrolijke en zonnige gerechten die je stuk voor stuk buiten kunt eten. Dat wordt genieten, eet lekker! Maandag In deze caprese salade combineerde ik verse

Francesca’s Weekmenu #215 – Vol krachtige smaken

Ik had zin in een kruidig en smaakvol menu deze week en dat is meer dan gelukt! Alle gerechten kenmerken zich door het gebruik van intense specerijen, verse kruiden of Aziatische smaakmakers. Denk aan curry madras in de naanpizza’s, gerookt paprikapoeder in de pasta met garnalen, gember en komijn in

Francesca’s Weekmenu #214 – Lekker in het seizoen

Nu de maand augustus is aangebroken heb ik weer eens goed gekeken welke groenten (en fruit) deze maand het meest lekker en duurzaam zijn. En daarmee heb ik uiteraard het weekmenu gemaakt, wat resulteerde in een heerlijke combinatie van gerechten. Zo vind je er bijvoorbeeld courgette spaghetti al ragù, linzenstoof

Francesca’s Weekmenu #213 – In de vakantiestemming

Lieverds, ik heb bijna vakantie! En ik ben daar best aan toe, zeg ik eerlijk ;-). Nog een paar dagen hard werken om alle blogs voor jullie in te plannen en dan is het tijd voor ontspanning. We gaan deze zomer weer een road trip maken, door Duitsland, Denemarken (lees

Francesca’s Weekmenu #212 – Tropische gerechten

Het moge duidelijk zijn waar mijn focus lag deze week bij het bepalen van de gerechten van het weekmenu. De temperaturen worden tropisch en het laatste waar ik dan zin in heb, is koken. Of beter gezegd: in lang in de keuken staan, want van lekker eten word ik natuurlijk

Francesca’s Weekmenu #211 – Groen op het menu

De laatste loodjes voor de zomervakantie zijn aangebroken, nog 2,5 week en dan begint mijn zomerreces. Nu alweer het derde jaar waarbij ik ervoor kies om in de zomervakantie echt even goed mijn rust te pakken en dat bevalt erg goed! Dat betekent wel dat ik flink vooruit gewerkt heb

Francesca’s Weekmenu #210: Wereldse gerechten

Afgelopen week heb ik weinig gekookt, of eigenlijk weinig tijd besteed in de keuken. Ik kookte wel veel zelf, maar maakte alles zo snel mogelijk. Het was gewoon te warm, wat jullie vast kunnen beamen. Aankomende week is de temperatuur nog steeds top, maar is het een stuk minder warm.

Francesca’s Weekmenu #209 – Hele week buiten eten

Wat een geweldig weer wordt het deze week, dat betekent in ons geval dat we iedere dag buiten gaan eten! En daar horen natuurlijk heerlijke zomerse gerechten bij. Laat het weekmenu daar nou vol mee zitten, komt dat even goed uit :-). Ik heb voor mezelf het tropenrooster ingesteld deze

Francesca’s Weekmenu #208 – Ben ik weer met lekkers

Na een paar weken rust op de blog, maar wel veel positief rumoer achter de schermen, ben ik er weer met het weekmenu. Soms heb ik dat even nodig, om een paar stappen terug te doen zodat ik daarna weer met volle kracht vooruit kan. Is ook menselijk, nietwaar? 😉

Francesca’s Weekmenu #207 – Weer naar school

Na twee weken vakantie, rust, complete vrijheid en samenzijn is het nu tijd om terug in het gareel te gaan…de kids weer naar school en wij aan het werk. Vind ik ook altijd weer fijn, zodra het in mijn systeem zit en dat kan soms een paar dagen duren ;-).

Francesca’s Weekmenu #206 – Het is Meivakantie!

Na alle festiviteiten van de afgelopen week is het dan nu echt Meivakantie voor iedereen. Lekker genieten van elkaar en hopelijk nog steeds heerlijk weer. Laat ik eerlijk wezen, ik maak dit weekmenu nu al ruim 1,5 week eerder omdat wij op vakantie gaan naar Zuid-Denemarken en ik ga ervanuit

Francesca’s Weekmenu #205 – Pasen tot Koningsdag

Pasen, Koningsdag en, voor ons, ook nog de eerste week van de Meivakantie. Druk weekje wel! Alhoewel wij dit jaar lekker naar Zuid-Denemarken op vakantie gaan dus we slaan in ieder geval de oranje festiviteiten over. In dit nieuwe weekmenu heb ik voor iedere dag van aankomende week weer iets

Francesca’s Weekmenu #204 – Bijna Pasen!

Het wordt een prachtige week met heerlijke temperaturen zag ik zojuist in de weer app, ik kan niet wachten. Lekker buiten eten en samen met de kinderen paaseitjes zoeken in de tuin van oma, want het is ook bijna Pasen! Daarom barst dit weekmenu uit z’n voegen van de gewone

Francesca’s Weekmenu #203 – Lekker snel aan tafel

Ik wilde eens een weekmenu maken met gerechten waar je supersnel mee klaar bent. Maar wat is nou de definitie van ‘supersnel’? Bij mij betekent het dat je tussen de 20 en 30 minuten klaar bent, heel veel sneller lukt het niet. Behalve als je voor voorgesneden of -bereidde producten

Francesca’s Weekmenu #202 – Een week bewust eten

Deze week kwam er een artikel online waarin onze huisdiëtist Jonathan schreef over een gezond voedingspatroon. Een ingewikkeld vraagstuk waar niet één standaard antwoord op gegeven kan worden, maar hij heeft in het artikel wel richtlijnen gegeven waarmee je goed aan de slag kunt. Mij leek het interessant om een

Francesca’s weekmenu #201: De lente is begonnen!

Het is lente! Niet alleen op de kalender, maar ook in mijn hoofd. En langzaam zie ik al echte lentegroenten in de winkels verschijnen, zelfs de witte asperges! Die ik nog niet gegeten heb trouwens, ik wacht altijd op de officiële start van het seizoen. Verliefd ben ik op de

Francesca’s Familie Weekmenu #200

Oh wauw, vandaag deel ik de 200ste editie van mijn weekmenu! Meer dan vier jaar (want soms sloeg ik er wel eens eentje over) weekmenu’s gemaakt…wat een tijd alweer. En nog steeds vind ik het een van de zinnigste dingen om te maken binnen ons gezin en als inspiratie voor

Mijn Week Zonder Vlees inclusief weekmenu #199

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn dat het deze week de Nationale Week Zonder Vlees is. Overal waar je kijkt is er aandacht voor en dat heeft Isabel Boerdam (de initiatiefneemster en oprichtster van de Hippe Vegetariër) echt weergaloos goed gedaan met haar team. Vorig jaar organiseerde ze de

Francesca’s Familie Weekmenu #198

Het is vakantie bij ons! En deze week zitten we met ons gezin, en de rest van de familie, op een vakantiepark in Zeeland. Volgens de voorspellingen wordt het prachtig mooi weer en ik kan niet wachten. Lekker zwemmen, uitwaaien, chillen en eten natuurlijk. En dan zit je in het

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer