Omgekeerde sinaasappelcake met kaneel en piment

Sinds een tijdje hebben we een sinaasappelboom geadopteerd in Valencia op de boerderij van Llaurat (alle info vind je hier). De sinaasappels laten we, in het seizoen, naar Nederland komen zodra ze zijn geplukt. Wat een feest als er weer een grote kartonnen doos binnen komt! De blaadjes zitten er

Basisrecept voor romige knolselderijsoep

Knolselderijsoep is altijd een feest om te maken in dit seizoen. En die pan soep kun je al in 45 minuten klaar hebben! Vandaag deel ik met jullie mijn basisrecept voor een romige knolselderijsoep en die is echt heel simpel. De basis is voor mij altijd ui, knoflook en knolselderij.

Broodje stoofvlees met zoetzure pompoen en tijm

Vandaag krijgen jullie van mij het recept voor een broodje stoofvlees wat ik gemaakt heb met lokale producten. Een knapperige Italiaanse bol besmeerd met een laagje gezouten boter. Daarop komt het malse stoofvlees van Hoeve Biesland wat ik heb gestoofd met onder andere 5-spices, sinaasappel en ketjap. Als laatste nog

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te

Gerookte uiensoep met Gruyère crostini’s en bieslook

Een soepje als tussengerecht van ons BBQ kerstdiner vonden we een prima plan, maar dan wel een soep van de barbecue natuurlijk! Dat werd deze gerookte uiensoep met Gruyère crostini’s en bieslook. Die kinderlijk eenvoudig te maken is, je moet er alleen wat geduld voor hebben. Want door de uien

Geroosterde groenten met gepofte knoflook en puree

Voor deze verwarmende kom boordevol geroosterde groenten heb ik een van mijn grootste vrienden in de keuken gebruikt, namelijk de oven. Hierin worden de groenten geroosterd en de knoflook gepoft. De laatste wordt daardoor veel zachter en milder van smaak en dat smaakt heerlijk bij de groenten en aardappelpuree. Je

Zachte pompoenbroodjes

Er bleef nog een deel over van een gigantische oranje pompoen die ik in huis had. Na roosteren en soep maken, pureerde ik ook nog wat voor in de vriezer. Van die pompoenpuree kun je namelijk heerlijke baksels maken, zoals deze cheesecake of je voegt een deel toe aan je

Salade met biet, peer en blauwe kaas

Na een heerlijke kerstvakantie is het tijd om mijn stilzwijgen te doorbreken ;-). En dat doe ik vandaag met deze salade met biet, peer en blauwe kaas! De bietjes roosterde ik even in de oven met onder andere balsamicoazijn en tegelijkertijd bakte ik wat partjes peer in de boter. Nog

Geroosterde knolselderij met kastanje en champignon

Wat een feest voor de smaakpapillen is deze geroosterde knolselderij met kastanjes en champignons. Door de langzame garing en glaze van boter, olie, balsamicoazijn en honing krijgt de knolselderij een waanzinnige smaak. Je kunt de geroosterde knolselderij serveren als bijgerecht bij een vleesgerecht, maar deze is op zichzelf ook geweldig

Pompoencheesecake met sinaasappelkaramel

In dit seizoen vind ik het fantastisch om te bakken met pompoen. Maar wat ik nog steeds niet had gemaakt, was een pompoencheesecake. Nou, daar heb ik me in vastgebeten met deze prachtige en ontzettende lekkere cheesecake als resultaat. De bodem heb ik gemaakt met kaneelkoekjes en pumpkin spice specerijen

Zelf pompoenpuree maken doe je zo

Als je houdt van bakken zie je pompoenpuree regelmatig voorbijkomen in herfstige en winterse bakrecepten. Denk aan pumpkin pie, cheesecake of zoete pompoenbroodjes. Grote gemeenschappelijke deler in al deze recepten is het ingrediënt pompoenpuree. Heerlijk spul, maar niet te vinden hier. In landen als de Verenigde Staten en Engeland kun

Mini pecan pies

Als er een taartje goed past bij de feestdagen is het wel pecan pie. Een krokante korst gevuld met pecannoten, boter, suiker en ei… van iedere hap word je gelukkig. Ik maakte speciaal voor de feestdagen een mini variant van mijn basisrecept. En bij deze mini pecan pies maakte ik

Boerenkoolsalade met zoetzure kool en cranberry

Boerenkool kan een hele fijne toevoeging zijn aan salades, mits de boerenkool wel eerst is roergebakken. Hij krijgt daardoor een lekkere bite die goed past in een winterse salade. Als bijgerecht voor deze paddenstoelenstoof maakte ik een boerenkoolsalade met zoetzure rode kool en cranberry. Wat een fijne combi! De zoetzure

Pastinaaksoep met rozemarijn en macadamia

Pastinaak vind ik een geweldige groente om soep mee te maken. Door de toegankelijke, lichtzoete smaak laat hij zich heel goed combineren met specerijen, kruiden, andere groenten en zelfs fruit. En eenmaal gepureerd krijgt pastinaak een mooie, romige structuur. Ideaal voor een pastinaaksoep zoals deze met rozemarijn en macadamia. Deze

Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten

Ik ben dol op bordjes met verse groenten met een romige dip erbij. Als tussendoortje of tijdens een borrel. En nu de feestdagen weer voor de deur staan, heb ik daar een heerlijk recept voor gemaakt. Deze loaded yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten is heel makkelijk te maken, ziet

Traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus

Oestersaus is een geweldige smaakmaker voor groenten, zeker in combinatie met spruitjes. Zo heb ik mijn jongste kind ooit aan de spruitjes gekregen en hij is er nog steeds dol op. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus. Daar voegde ik ook

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer