Pompoensoep met truffel en hazelnoot-saliekruim

Als tussengerecht voor het kerstdiner serveer ik graag een soep die volledig is voor te bereiden en alleen nog even opgewarmd hoeft te worden. Beetje afhankelijk van de rest van het diner wordt het een heldere, lichte bouillon, maar voor mijn kerstmenu van dit jaar koos ik voor een romige

Traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing

De feestelijke decembermaand is aangebroken en dan eten en snoepen we wat af! Laat ik deze maand daarom maar aftrappen met een heerlijk recept boordevol groenten en peulvruchten. Deze traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing is ontzettend makkelijk om te maken, want de oven doet bijna al het werk. Het

Stamppot met gehaktballetjes en saffraan

Ik wilde eens een stamppot maken voor sinterklaasavond en besloot om de Spaanse en Nederlandse keuken met elkaar te combineren. Met als resultaat dit geweldig lekkere fusion stamppotrecept! Een Spaans getinte stamppot met gehaktballetjes, aardappel, spinazie en een kruidige saus op basis van wortel, paprika en saffraan. Daarvan weet je

Knolselderijsoep met boerenkool en tortellini

Vandaag heb ik een winterse maaltijdsoep voor jullie op het menu staan, namelijk knolselderijsoep! Ik maakte deze soep met typische ingrediënten voor dit seizoen zoals knolselderij en boerenkool. Het is een dikke soep die extra vullend wordt door de toevoeging van verse tortellini. Deze kun je vaak vinden in het

Mini apfelstrudels met zelfgemaakte vanillesaus

Tijdens onze laatste zomervakantie at ik een perfecte apfelstrudel in Duitsland en ik kan mijn gelukzalige gevoel na de eerste hap nog helemaal voor de geest halen! Deze plek in Nedersaksen was wel enigszins uit de richting hiervoor, want de apfelstrudel komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. Waar deze echt niet gemaakt

Hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten

Het ziet er prachtig uit, het is heel makkelijk om te maken, ideaal gerecht voor kliekjes en bij mij is er nog nooit eentje mislukt. Dan heb ik het over een galette natuurlijk! Oftewel een taart gemaakt van taart- of bladerdeeg die je vult met ingrediënten en daarna rondom ‘dichtklapt’.

Pompoensoep met kerrie en een vleugje tomaat

Pompoensoep is altijd een goed idee. Mits deze niet te zoet wordt, want dat ‘risico’ loop je altijd bij pompoen. Daarom voeg ik graag wat specerijen en een beetje tomaat toe om de smaak van de pompoensoep wat meer in balans te krijgen. En lekker is het trouwens ook. Deze

Maïssoep met aardappel en paprika

Wanneer ik soep maak, gebruik ik regelmatig kippenbouillon of slagroom. Maar wat nou als je een volledig vegan, oftewel plantaardige soep wilt maken? Ik ging ermee aan de slag en maakte deze vegan maïssoep met aardappel en paprika. Het werd een heerlijke pan soep waar we met z’n allen thuis

Pappardelle met paddenstoelen en peterselie

Er zijn een aantal klassiekers uit de Italiaanse keuken die je mij altijd mag voorschotelen. Deze pappardelle met paddenstoelen en peterselie (oftewel: pappardelle ai funghi porcini) is er een van. Een traktatie bijna, want ik heb thuis een grote paddenstoelenhater rondlopen waardoor ik automatisch veel minder vaak gerechten met paddenstoelen

Pancakes met appel, kaneel en rozijnen

In het weekend neem ik graag de tijd voor een fijn ontbijt. Tijdschrift erbij om te lezen, vers geperste jus d’orange, kopje thee of koffie en natuurlijk een heerlijk smulontbijt! De combinatie van appel, kaneel en rozijnen is sowieso een winnaar en als je dat dan eet met lekkere fluffy

Koffiecake met walnoten-koffiecrumble

Het is weer zondag en wat is er fijner dan lekker bakken op zo’n rustige dag in het weekend. Mijn kinderen zijn geen uitslapers dus ik heb op zondagochtend alle tijd om te bakken en vervolgens hebben we nog de hele dag om leuke dingen te doen. En wat is

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer