In de zomer drink ik mijn cocktails graag fris en licht, maar nu de dagen donkerder en kouder worden, verlang ik naar kruidige, warme smaken. Dan is een karaf sangria misschien niet het eerste waar je aan denkt. En toch is dat precies wat ik heb gemaakt, maar dan net even anders: een verrassende winter sangria met Licor 43 Baristo.
Net als bij ‘gewone’ sangria is de basis rode wijn gecombineerd met fruit. Maar door er Licor 43 Baristo aan toe te voegen krijgt deze zomerse drank een extra gelaagde smaak. Wat zoeter en lekker kruidig! Vervang het zomerse fruit door echt winterfruit en je hebt de ideale winterse cocktail te pakken. Perfect voor de feestdagen ook, want zo gemaakt en iedereen weet: sangria maak je per karaf ;).
Ingrediënten
- 2 peren, geschild
- 3 vijgen
- 1 granaatappel
- 600 ml fruitige rode wijn, weinig tanines
- 200 ml Licor 43 Baristo
- bruisend mineraalwater, naar smaak
Aan de slag!
- Snijd de peren en vijgen in blokjes. Halveer de granaatappel en haal de granaatappelpitjes eruit. Doe het vruchtvlees in een karaf.
- Schenk hier de rode wijn en Licor 43 Baristo bij. Roer even goed door en zet dan een uurtje in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken.
- Je kan nu bruisend mineraalwater in de kan erbij schenken, of je schenkt de winter sangria in een glas en topt het af met het mineraalwater naar smaak. Roer de winter sangria voor het uitschenken nog wel even goed door, de granaatappelpitjes blijven anders op de bodem liggen.
Notities
- Met dit recept maak je een grote karaf vol.
Recept & fotografie: Bo Blitz