Als ik ergens dol op ben is het wel kip van de barbecue. En dat was dan ook een van de eerste dingen die ik op mijn nieuwe Big Green Egg ging grillen. Maar eerst marineerde ik de kippendijen met onder andere sojasaus, gember en knoflook. Heel veel meer heeft de kip niet nodig en de smaak wordt er fantastisch van.
Â
Daarna grilde ik de kip gaar op het gietijzeren rooster, om er vervolgens heerlijke wraps met knapperige groenten, zelfgemaakte pindasaus en verse koriander van te maken. Wat een feest, perfect comfort food voor de vrijdag of op ieder andere mooie dag dat je zin hebt in kip van de barbecue, maar wel snel klaar wilt zijn :-).
Ingrediënten
- 4 el sojasaus
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 cm verse gember, geraspt
- zwarte peper
- 4 kippendijen, zonder vel en bot
- 8 wortel wraps
- 100 gr ijsbergsla, in reepjes
- 100 gr wortel julienne
- ¼ komkommer, in dunne reepjes
- pindasaus
- handje verse koriander, alleen de blaadjes
- optioneel: 1 rode peper, fijngehakt
Aan de slag!
- Meng de sojasaus, knoflook, gember en een snuf zwarte peper in een kom met de kippendijen. Laat marineren tot de barbecue op temperatuur is.
- Verwarm de barbecue met een gietijzeren rooster tot 200 °C. Zet in de tussentijd alle overige ingrediënten klaar. Wij hebben trouwens het modulaire tafelsysteem (Modular Egg Workspace) buiten geplaatst als buitenkeuken. Werkt super fijn en we hebben veel werk- en opbergruimte daardoor gekregen.
- Grill de kippendijen in 8 - 10 minuten gaar op het rooster. Snijd ze daarna in reepjes.
- Leg de (wortel) wraps heel kort op het gietijzeren rooster van de barbecue om ze te verwarmen. Maar echt heel kort, want ze verbranden makkelijk.
- Beleg iedere wrap met ijsbergsla, wortel julienne, komkommer en reepjes kippendijen. Garneer royaal met warme pindasaus en korianderblaadjes. En optioneel met fijngehakte rode peper voor de liefhebbers. Serveer de wraps met de kip van de barbecue direct.
- Tip: Mijn pindasaus, naar dit recept, kun je natuurlijk ook op je barbecue maken! Gebruik daarvoor een gietijzeren pannetje. Als je de pindasaus al eerder hebt gemaakt, kun je ‘m ook opwarmen op je Egg (of andere barbecue) in een hittebestendig pannetje of bakje.
Notities
- Met dit recept maak je 4 wraps met gemarineerde kip van de barbecue.
- De bereiding duurt in totaal 45 minuten.
- Mijn pindasaus, naar dit recept, kun je natuurlijk ook op je barbecue maken! Gebruik daarvoor een gietijzeren pannetje. Als je de pindasaus al eerder hebt gemaakt, kun je ‘m ook opwarmen op je Egg (of andere barbecue) in een hittebestendig pannetje of bakje.
Â
Â
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious