Samenwerking – Dit jaar heb ik een kerst dagmenu uit de Airfryer gemaakt en dat was een geweldig succes! Voor het hoofdgerecht heb ik mijn nieuwe dubbele BK Airfryer gebruikt, zodat alles tegelijkertijd bereid kon worden. De zalm uit de Airfryer krijgt een krokant korstje dankzij de dille-panko-topping, terwijl de groenten en aardappeltjes rondom perfect gaar worden. De hasselback pompoen, geroosterd met honing en pecannoten, maakt het geheel compleet en feestelijk. Serveer alles op een grote plank voor een indrukwekkende presentatie.
Niet alleen ziet ‘ie er heel mooi uit, maar deze Airfryer met PFAS-vrije anti-aanbaklaag is ontzettend makkelijk in gebruik. Onder andere door de 6 snelkeuze programma’s waardoor er niets meer mis kan gaan. Ook vind ik het geweldig dat er twee losse manden zijn die je los van elkaar kunt instellen, maar door de sync-functie wel tegelijkertijd klaar zijn. Er kan ook veel in, dus het is een ideale Airfryer voor gezinnen.
Er is zowel een enkele als dubbele XXL in het assortiment en beiden hebben een PFAS-vrije antiaanbaklaag. Ik heb de dubbele getest (met 9 liter inhoud) en was er razend enthousiast over. T/m 31 december is er een geweldige cashback actie waarbij je tot 60 euro retour krijgt. Kijk hier voor alle info. (samenwerking)
Meer Airfryer recepten? Maak dan ook eens een van deze ontbijtjes uit de Airfryer!
Ingrediënten
- ½ flespompoen
- olijfolie
- zout
- peper
- honing
- 1 el pecannoten, fijngehakt
- 2 takjes tijm, blaadjes gerist
- 500 gr krieltjes, geschild en voorgekookt (uit het koelschap)
- 250 gr wortel, geschild en in blokjes of schijfjes
- 2 tl knoflookpuree
- 50 gr panko
- 2 el gehakte dille
- 1 el geraspte citroenschil
- 2 el olijfolie
- 4 zalmfilets (circa 150 gram per filet)
Ook nodig
- Dubbele BK Airfryer
Aan de slag!
Bereiding pompoen:
- Verwarm het smalle deel van de BK Airfryer voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in de lengte doormidden en maak inkepingen (zoals bij Hasselback aardappels).
- Bekleed het mandje van het smalle deel met een stukje bakpapier en leg daar de halve flespompoen in. Besprenkel met olijfolie, zout en wat zwarte peper en bak 15 minuten op 200 graden.
- Haal het mandje met pompoen uit de Airfryer, besprenkel met wat honing, de pecannoten en tijm bak nog 5 minuten op 180 graden.
Bereiding zalm:
- Verwarm het grote deel van de BK Airfryer voor op 180 graden.
- Meng de krieltjes en wortel in een kom met olijfolie, zout, peper en de knoflookpuree. Halveer grote krieltjes eerst, zodat ze sneller garen in de Airfryer.
- Meng de panko met de dille, citroenschil, zout, peper en 2 el olijfolie.
- Vet de zalmfilets licht in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg de zalmfilets op een stuk bakpapier in het midden van het grote mandje en verdeel de krieltjes/wortelmix rondom. Verdeel het panko-mengsel over de zalm en druk iets aan.
- Bak de zalm 15 minuten in de Airfryer op 180 graden.
- Serveer de zalm op een grote plank met de bijgerechten en wat plakjes verse citroen. Garneer met verse kruiden die je nog in huis hebt. De dille voor over de zalm en nog wat verse tijm voor over de pompoen.
Notities
- Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 25 minuten + Airfryer: 20 minuten
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze zalm uit de Airfryer! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met BK. Lees ook hier mijn disclaimer.