Wendy was onlangs voor Francesca Kookt! op Vlieland en ontdekte daar alles over de cranberry. We zitten nu middenin het seizoen en op Vlieland kun je de cranberry’s nog gewoon in het wild plukken. Verser kun je ze niet krijgen en daar kun je prachtige gerechten mee maken. Zo maakte ze bijvoorbeeld zelf cranberryjam en dat is ontzettend makkelijk. In deze blog vind je het recept en we hebben ook nog een aantal andere recepten met cranberry’s voor jullie op een rijtje gezet.
Wat je nodig hebt voor een pot cranberryjam
– 350 gram verse cranberry’s
– 350 gram suiker
Wat je gaat doen
Was de cranberry’s en doe ze samen met de suiker in een grote pan en zet dit onder een klein laagje water. Breng aan de kook onder constant roeren. De suiker moet compleet oplossen en de massa moet in beweging blijven. Laat het vervolgens 7 minuten koken en zet dan het gas uit. Doe de jam in gesteriliseerde potjes en dek snel en stevig af met de deksel. Zet de potten vervolgens op z’n kop op een theedoek en laat zo afkoelen. Makkelijk toch? Zelfgemaakte jam kun je trouwens tot een jaar bewaren, mits je potjes goed gesteriliseerd zijn.
Meer cranberry inspiratie
We zijn dol op de cranberry hier en op deze blog vind je al diverse recepten met dit friszure besje. Dit zijn onze favorieten:
Cranberry hapjes met brie
Cake met cranberry, dadel en amarene kersen
Crumble met cranberry en bessen
Wat zijn jullie succesrecepten met cranberry’s? Wendy en ik zijn heel benieuwd, dus laat het ons zeker even weten via een reactie!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.