Ik ben gek snelle en lichte pastagerechten. Met verse groenten en gecombineerd met vis of kip. Of vegetarisch, ook heerlijk! Deze zomerse pasta met honingkip en spinazie maakte ik afgelopen week en het hele gezin smulde ervan. Ik heb de peuter nog niet zo ver dat hij hele stukken rauwe spinazie naar binnen werkt, maar fijn gesneden lukt het al aardig. Als je genoeg maakt, kun je er de volgende ook nog fijn mee lunchen. Gekoeld smaakt deze pasta namelijk ook top!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 300 gram spelt of volkoren pasta
– zout
– 250gr kipfilet of kippendijen
– 1tl gemberpoeder
– snuf gemalen chili (naar smaak)
– 4el honing
– 2 rode paprika’s
– 200gr spinazie
– 200gr cherrytomaten
– olijfolie extra vergine
– zeezout
– gemalen zwarte peper
– amandelschaafsel, geroosterd
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout. Giet af en laat staan tot later gebruik.
Snijd de kip in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de stukjes kip goudbruin. Voeg de gemberpoeder, chili en een snufje zout toe. Als de kip gaar en bruin is, schenk je de honing erbij. Roer door en laat nog even mee pruttelen. Zet daarna het vuur uit.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukjes. Hak de spinazie grof en halveer de cherrytomaten.
Pak een grote schaal en schep hier de pasta en honingkip (met honing die nog in de pan zit) in. Voeg de paprika, spinazie en cherrytomaten toe en schenk er een flinke scheut olijfolie extra vergine over. Roer goed door, proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta lauwwarm en strooi er nog wat geroosterd amandelschaafsel over.